Ordfører Janne Fardal Kristoffersen
Kjære innbyggere!

Vi har nettopp gjennomført et kommunevalg. Jeg er både stolt og glad over å være nyvalgt ordfører i Lindesnes kommune. Jeg er utrolig ydmyk ovenfor de oppgavene som ligger foran meg, men jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på en spennende og mangfoldig oppgave. Etter å ha sittet som varaordfører i 8 år, så er det fantastisk å få lov til å drive med politikk og samfunnsutvikling på full tid. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å vise meg tilliten verdig. 

Etter valget inngikk Høyre (som doblet oppslutningen) et valgteknisk samarbeid med partiene Venstre og Pensjonistpartiet. Til tross for at det kun er et valgteknisk samarbeid, så er det ingen tvil om at vi har svært mye til felles i forhold til hva vi står for og hvor vi vil med kommunen. Jeg representerer partiet Høyre og det viktigste for meg er å ha enkeltmennesket i sentrum. Mangfold er også svært viktig. Jeg håper at jeg vil evne å være en god ordfører for alle de ulike menneskene som bor i kommunen.

Jeg elsker å drive med politikk og jeg er veldig glad i kommunen min. Nettopp derfor sa jeg ja til å stille som folkevalgt. Mitt mål er å gjøre Lindesnes kommune til en enda bedre kommune både for innbyggere, ansatte, næringsliv og turister. Det er ingen tvil om at vi har mye å være stolt av i Lindesnes. Vi bor i en langstrakt og vakker kommune. Ingen har så nydelig skjærgård, så mange fine strender, flottere fiskevann og så idylliske turstier!

 Hvem er så denne nye ordføreren?

Jeg er 40 år, bosatt like vest for Vigeland, er gift med Steinar fra Askøy og sammen har vi 3 tenåringsbarn. Jeg har studert norsk, engelsk og markedskommunikasjon og etter noen år i læreryrket, havnet jeg i hjemmesykepleien i Lindesnes. Jeg er også hjelpepleier og har videreutdanning i psykiatri og geriatri. Å jobbe med å gi en best mulig hverdag til eldre og syke har virkelig gitt meg mye. Jeg er veldig samfunnsengasjert og de siste årene har jeg brukt stadig mer tid på politikk. I tillegg til varaordførervervet, har jeg de siste to årene vært 1. vara på Stortinget for Vest-Agder Høyre. Når jeg har fri har familien førstepriortet. Ellers er jeg glad i være på sjøen eller besøke andre land og kulturer. Hellas er en klar favoritt! Trivelig synes jeg også det er å samle familie og venner til sosialt samvær eller bytte ut sakspapirene med en god bok og krype opp i godstolen.

Lindesnes kommune kom på ROBEK lista for ca ett år siden. Og vi har en svært anstrengt økonomi. Min viktigste jobb er å få en sunn og fremtidsrettet økonomi. Det blir garantert tøffe tak, men ingen av oss kan ha større utgifter enn inntekter. Heller ikke kommunen. Ellers er det to ting jeg vi prioritere og det er kvalitet i omsorgen og kunnskap i skolen. Vi må ha fokus på å prioritere det viktigste og heller la mindre viktige oppgaver ligge. Det viktigste er alltid tjenestene til innbyggerne. Det er dem vi er her for. Jeg vil også arbeide for at Lindesnes kommune skal være så åpen som mulig. Åpenhet og god kommunikasjon er viktig og gjør avstanden mindre mellom administrasjon, politikere og innbyggere.

Ombudsrollen er viktig for meg. Jeg ønsker å være tilgjengelig for alle. Ordførerkontoret er åpent for hvem som helst hver eneste dag, men da det ofte er møtevirksomhet kan det være lurt å gjøre en avtale i forkant. Jeg er også tilgjengelig på tlf 38 25 50 92 eller mobil 95 22 53 55. Vil du ta opp ting via mail så sender du den til Jeg kan ikke garantere at du får det som du vil i enhver sak, men jeg kan love at jeg vil ta alle henvendelser seriøst, sjekke ut alle ting som kommer opp og alltid sørge for at du får en tilbakemelding. Det er viktig at innbyggerne kommer med gode innspill og ideer og at dere også sier ifra om noe fungerer dårlig eller kunne vært bedre.

Varme hilsener fra

Janne Fardal Kristoffersen
Ordfører i Lindesnes