• Hjem
  • Nyheter

Gratis busskort - førsteårstudenter i Kristiansand

Lindesnes kommune innfører fra høsten 2018 en ordning med å gi gratis busskort til førsteårs/heltidsstudenter i Kristiansand.

Lindesnes kommunestyre vedtok i møtet 14. juni 2018:

Lindesnes kommune gir førsteårs heltidsstudenter (utover videregående utdanning) i  Kristiansand gratis busskort dersom de forblir registrert som bosatt i Lindesnes. Ordningen gjelder heltidsstudenter som bor på hybel i Kristiansand mens de studerer. Ordningen gjelder for høsten 2018 og våren 2019. Kostnadene beregnes til kr. 150 000,- på årsbasis. Rådmannen innarbeider en forholdsmessig sum i budsjett 2018.

Informasjon

Nederst på siden finner du lenke til søknadsskjema. Du søker kun én gang for hele skoleåret.

Kortet kan hentes hos AKT eller på Servicekontoret i Lindesnes rådhus (fra uke 27). Du må betale for selve kortet. Det koster 20 kroner. Husk legitimasjon. Dersom du allerede har AKT-reisekort trenger du ikke kjøpe nytt.

Du oppdaterer selv busskortet på månedsbasis i AKT sin nettbutikk, og sender kvittering for dette til Lindesnes kommune for refusjon av kostnaden. Husk å oppgi kontonummer for tilbakebetaling av utlegg.

Når du søker om gratis reisekort må du legge ved bostedsattest fra Skatteetaten. Vær oppmerksom på at dette krever pålogging via Altinn.

Lindesnes kommune

Postadresse: