• Hjem
  • Nyheter

Pårørendeskole - tilbud for pårørende/venner til personer med demens

Pårørendeskolen er et kurstilbud til deg som har et familiemedlem eller en nær venn med demenssykdom. Gjennom faglige forelesninger og gruppesamtaler får du kunnskap om demens og hvilke følger dette kan ha for den demente, deg som pårørende/venn og dine omgivelser. Du treffer andre pårørende i samme situasjon og fagpersoner med kompetanse på området.

• Demenssykdommene; forekomst, årsak og symptomer. Utredning og diagnostisering
  • Kommunikasjon, taps-og sorgreaksjoner
  • Rettssikkerhet til personer med demens. Demensforeningen i Mandal og Lindesnes. Frivilligsentralen i Mandal
  • Velferdsteknologi. Film ”Margot tester velferdsteknologien.”

Målsetting

• Å gi pårørende økt kunnskap om demenssykdommene
  • Øke forståelsen for kommunikasjon og samhandling og dermed bedre kvaliteten på samværet med den demente, både hjemme og i institusjon.
  • Bidra til at pårørende får bedre kjennskap til rettigheter og aktuelle lover
  • Gi pårørende kjennskap til hjelpeapparater som finnesTilby støtte gjennom å møte andre pårørende i samme situasjon

Praktisk informasjon om kurset

Mandal videregående skole, Kallhammerveien 6

Kursdager

Onsdager  23. januar, 30. januar, 6. februar og 13. februar fra kl 18.00 til kl 21.00

Vi kan tilby

• faglig informasjon
  • gruppesamtaler i faste grupper
  • kvalifiserte kursledere og gruppeveiledere

Pårørendeskolen vektlegger åpenhet i trygge omgivelser. Fortrolige opplysninger som kommer frem, SKAL forbli mellom deltakerne.

Hva koster det?

Pårørendeskolen koster 300 kroner. Dere får kaffe/te og noe og bite i på hver samling

Påmelding innen 16. januar 2019

Du melder deg på til Mandal frivilligsentral enten ved å:

• sende mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • ringe telefon 38 26 88 33 eller mobil 908 58 565 tirsdag - fredag mellom kl. 10-14

Spørsmål? Kontakt

• Hilde Berg Bentsen - mobil 970 47 307 (Mandal)
  • Tove Ragnhild Fjeldskår - mobil 416 85 381 (Lindesnes)
  • Doris Tjelland Håland - mobil 951 42 253 (Marnardal)

Pårørendeskolen er et interkommunalt samarbeid mellom Mandal, Marnardal og Lindesnes kommune, samt Frivilligsentralen i Mandal.

”Den som leser og har kunnskap alene, vil lite kunne tyde og tolke.

Den som dertil eier visdom, vil kunne tyde mer. Har han dertil kjærlighet, vet han å tyde alt.”

Fra ”Mysterier” av Alfred Hauge

Telefontid: kl. 08-15.30