Hopp til her

Hvordan er det å være ung i Lindesnes?

Bildet er fra trafikksikkerhetsdag på Lindesnes ungdomsskole i juni 2018. Det viser ungdom i aktivitet.Torsdag 7. mars gjennomføres Ungdata på Lindesnes ungdomsskole. Ungdata er en spørreundersøkelse hvor elevene inviteres til å svare på spørsmål om forholdet til venner og familie, økonomi, levekår, nærmiljø, trivsel/mistrivsel, levevaner og fysisk og psykisk helse.

Resultatene fra undersøkelsen gir nyttig kunnskap om hvordan ungdommene i kommunen vår har det, både positive forhold og ting som ikke er så bra. Etter at undersøkelsen er ferdig vil resultatene gås gjennom av ungdom og voksne, og brukes i arbeidet med å gjøre oppvekstforholdene i kommunen enda bedre.

Det er ikke lett å snakke høyt om vanskelige temaer som mobbing, ensomhet, bruk av rusmidler eller trivsel i familien og på skolen. Kanskje særlig ikke blant ungdom. Ungdata gjennomføres derfor som en elektronisk spørreundersøkelse på skolene i skoletida, og alle elever er anonyme i undersøkelsen. På denne måten kan vi skaffe kunnskap om ungdom som ellers ville vært vanskelig å få tak i.

Det er frivillig å delta, men skal vi lykkes med å få tak i hva ungdommene mener, er det viktig at flest mulig takker ja til å delta i undersøkelsen.

- Ungdom oppfordres derfor til å bruke denne muligheten til å gi en tilbakemelding på hvordan de opplever hverdagen sin, sier folkehelsekoordinator Anne Lans Syvertsen.

Lindesnes kommune har deltatt i Ungdata tidligere, og her kan du lese mer om resultatene

Bildet er fra trafikksikkerhetsdag på Lindesnes ungdomsskole i juni 2018.

Telefontid: kl. 08-15.30

Vakttelefoner