Høring - Klima- og energiplan for Lindesnesregionen

Lindesnesregionen har vedtatt å sende planutkast datert 21.02.18 på høring fram til 27.05.18.

Klima- og energiplanen legger vekt på tiltak som kan redusere klimagassutslipp, som er nødvendig for å oppnå målene i Paris-avtalen.

overordnet mål for planen:

Lindesnesregionen skal bidra til å redusere klimagassutslippene fra ikke-kvotepliktig sektor i samsvar med Norges forpliktelser (med 40 % fra 2005 til 2030).

Det regionale klimaarbeidet har tre hovedmålsettinger:

• Transport: Vi skal bidra til å redusere klimagassutslippene fra transport med 40 % i Lindesnesregionen innen 2030 (sammenlignet med 2005-nivå)
• Landbruk: Vi skal utrede potensialet for å redusere klimagassutslippene fra landbrukssektoren i samsvar med nasjonal politikk
• Bygg og avfall: Vi skal redusere klimagassutslipp knyttet til bygg, og vi skal ha en klimavennlig avfallshåndtering

Les planutkastet: pdfKlima- og energiplan for Lindesnesregionen

merknader sendes til:

Lindesnesregionen c/o Åseral kommune, Rådhuset, Gardsvegen 68, 4540 Åseral eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. -  innen 27.05.18.

Lindesnes kommune

Postadresse: