De smittede er:

• Tre barn fra Skinnsnesheia barnehage
  • En mann i 20-årene som er nærkontakt til en smittet med forbindelse til Saniteten barnehage
  • En jente under 20 år i en familie med flere smittede
  • En kvinne i 40-årene med ukjent smittevei
  • En kvinne i 80-årene som er nærkontakt til en smittet

De smittede er satt i isolasjon og nærkontakter i karantene. Smittesporing pågår og fortsetter onsdag.

Tre elever som går i samme klasse på 6. trinn og en elev på 7. trinn på Furulunden skole har testet positivt på koronaviruset de siste dagene. Elevene har ikke vært på skolen de siste dagene. Dette får derfor ingen konsekvenser for skolen.

Det jobbes fortsatt intenst med å stoppe den videre utbredelsen av smitte.

Vi oppfordrer alle til å følge nasjonale anbefalingene og reglene , og den lokale anbefalingen om å avlyse alle arrangementer og samlinger for barn og unge.

Test deg ved symptomer

Skulle du få symptomer i form av hoste, luftveisplager, hodepine eller feber anbefaler vi at du tester deg.

Du kan bestille test digitalt her eller ved å ringe koronatelefonen på tlf. 468 38 068. (Åpningstider mandag - fredag kl. 09-11 og 12-14)

22 nye smittetilfeller 20. april

22 personer har testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 20. april. Til sammen har det vært 34 smittetilfeller siste to døgn.

Lindesnes kommune har de siste 14 dagene hatt til sammen 44 smittetilfeller. Smittesituasjonen er uoversiktlig og kommuneoverlege Viggo Lütcherath beskriver dette som et stort smitteutbrudd som bekymrer. Det er mange smittetilfeller med ukjent smittevei.

De smittede 20. april er:

• 15 barn og voksne med tilknytning til Saniteten barnehage. Av disse er 7 barn, 1 ansatt, 3 foresatte og 4 andre nærkontakter.
  • 2 ansatte i Skinnsnesheia barnehage (+ 3 mandag)
  • En under 20 år som har forbindelse til begge barnehagen.
  • 4 nærkontakter til andre smittede uten forbindelse til overnevnte.

De som har testet positiv i dag har vært i karantene på testtidspunktet og er nå isolert. Nærkontakter er satt i karantene og smittesporing pågår.

Virksomheter som er rammet

Så langt er det disse virksomhetene som er rammet av smitte:

• Nyplass skole SFO (ute av karantene onsdag)
  • Saniteten barnehage
  • Skinsnesheia barnehage
  • En klasse og noen ansatte på Mandal videregående skole
  • En klasse og noen ansatte på Blomdalen ungdomsskole
  • En treningsgruppe på Sanden treningssenter

I løpet av ettermiddagen tirsdag er flere grupper satt i karantene:

• En språk-klasse og enkelte andre på Blomdalen ungdomsskole
  • En treningsgruppe som trente på Sanden treningssenter 16. april
  • En klasse og noen ansatte på Mandal videregående skole

Tester videre i morgen

114 personer er testet tirsdag og 293 personer testes onsdag. Blant de som testes i morgen er over 120 barn fra Skinnsnesheia barnehage. Det er først da vi får kartlagt smittesituasjonen i denne barnehagen.

Vi utvider testkapasiteten ved å åpne teststasjonen på Jåbekk.