Status 22. februar

 

 • I aldersgruppen 95 år og eldre er 95 prosent av de som skal ha vaksinen vaksinert med en eller to doser.
 • I aldersgruppen 90-94 år er 92,5 prosent av de som skal ha vaksinen vaksinert med en eller to doser.
 • I aldersgruppen 85-89 år er 85,6 prosent av de som skal ha vaksinen vaksinert med en eller to doser.
 • I aldersgruppen 80-84 år er 51 prosent av de som skal ha vaksinen vaksinert med en eller to doser.

I hver aldersgruppe er det en andel som ikke skal ha vaksinen av helsemessige årsaker. Disse er merket i lyseblått.

Graf over andel vaksinerte

I grafen ser du oversikt over hvor stor andel av befolkningen i de ulike aldersgruppene som har fått en eller to doser av vaksinen per 19. februar 2021. Dose to settes etter tre uker. Du ser også antall personer i de ulike aldersgruppene, og antall vaksinerte. Grafen er oppdatert 19. februar og oppdateres jevnlig.

324 doser denne uken

 • Denne uken får vi 342 doser med vaksine fra Pfizer. Alle dosene er forbeholdt personer som skal ha sin andre og siste dose med koronavaksine.
 • Denne uken setter vi 100 doser med Astra Zeneca-vaksine på prioritert helsepersonell i kommunen. Dette er personer som arbeider i nærkontakt med pasienter i risikogruppene, som helsepersonell på sykehjem og i hjemmesykepleien, og fastleger.

Neste uke får vi 252 doser med vaksiner fra Pfizer. Også disse skal gis som dose to til personer som allerede har fått sin første vaksinedose.

Det blir dermed ikke satt noen nye doser denne eller neste uke.

Vaksinekontor på Skinsnes

Vaksineringen nå foregår i kommunens midlertidige vaksinekontor i Mikkelsmyrveien 2 på Skinsnes i Mandal. Når kommunen får flere doser og skal gruppevaksinere større deler av befolkningen, vil det være nødvendig å vaksinere i andre og større lokaler. Det er foreløpig ikke bestemt hvor og når dette blir. Det avhenger av vaksineleveranser.

Vaksinetyper

Lindesnes kommune bruker vaksinen fra BioNTech og Pfizer og vaksinen fra Astra Zeneca. Vaksinen fra Astra Zeneca er godkjent for personer i aldersgruppen 16-64 år, og har så langt kun blitt gitt til prioritert helsepersonell i Lindesnes kommune.

Les mer om vaksinen fra BioNTech her.

Les mer om vaksinen fra Astra Zeneca her.

Hvorfor er det viktig å vaksinere seg?

Vaksinen beskytter deg fra å bli smittet av koronaviruset, eller bidrar til å gjøre sykdomsforløpet midlere uten alvorlige bivirkninger.

Jo flere som vaksinerer seg, jo større er sannsynligheten for at vi kan opprettholde essensielle tjenester og kritisk infrastruktur, og videre gjenåpne samfunnet. Altså – jo flere som vaksinerer seg, jo fortere kan vi komme til en normal eller tilnærmet normal hverdag.

Er det bivirkninger av vaksinen`?

Vaksinen er testet i store studier på mange tusen mennesker før den ble godkjent. Etter godkjenning har over 1 millioner mennesker fått vaksinen.

Vanlige bivirkninger er:

 • Vondt på stikkstedet
 • Trøtthet
 • Hodepine
 • Vondt i kroppen
 • Frysninger og feber.
 • Disse bivirkningene er ubehagelige, men går over etter noen få dager.
 • Ingen langtidsbivirkninger er oppdaget foreløpig.

Dersom noen opplever uvanlige bivirkninger kontaktes lege eller helsepesonell og dette offentliggjøres på Legemiddelverkets nettsider.

Alle vaksiner har bivirkninger, men de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger. Selv om vaksinene testes grundig, vil man aldri kunne sikre seg helt mot sjeldne bivirkninger.

Registrer deg for vaksinen

Hvis du er over 65 år og ønsker å ta koronavaksinen ønsker vi at du registrerer deg digitalt her eller ved å ringe vaksinetelefonen 468 38 068 (åpent kl 09-11 og 12-14 mandag-fredag) hvis du allerede ikke har gjort det.

Vi ønsker helst at du registrerer deg digitalt. Synes du dette er vanskelig, har du kanskje venner eller familie som kan hjelpe deg. Du kan også få hjelp på kommunens innbyggertorv på Buen kulturhus, Kulturtorvet på Vigeland eller Øyslebø oppvekstsenter.

Vaksinering skjer i prioritert rekkefølge. Vi starter med de eldste først. Du blir kontaktet når det er din tur.