Da Lindesnes kommune valgte Skanska AS til totalentreprenør for nytt helsehus og omsorgssenter, valgte to av de tre leverandørene som ikke ble tildelt kontrakt å ta Lindesnes kommune til retten. Nå er første dom klar.

Retten kan ikke se at Lindesnes kommune kan klandres for saksbehandlingen på en slik måte at det var grunn til å reise sak. I kjennelsen står det blant annet: «Den eventuelle uklarhet som Consto synes å påberope seg, må Consto etter rettens syn bære på egen kappe.» Retten gir Lindesnes kommune full støtte til at prosessen er godt og grundig gjennomført, at det ikke er gjort feil i tilbudsevalueringen og at det ikke er rettslige mangler ved beslutningen om å tildele kontrakten til Skanska AS.

Begjæringen om midlertidig forføyning tas ikke til følge og Lindesnes kommune har vunnet saken fullt ut. Consto Sør er dømt til å betale Lindesnes kommunes saksomkostninger.

- Vi er veldig glade for at retten etter en grundig gjennomgang av saken gir oss full støtte på alle punkter og konkluderer med at vi har hatt en god og grundig anskaffelsesprosess, og at det ikke er gjort noen feil i beslutningen om å tildele kontrakten til Skanska AS, sier rådmann Kyrre Jordbakke.

Også Arbeidsfellesskapet med Kruse Smith Entreprenør AS og BRG Entreprenør AS begjærte midlertidig forføyning for å forhindre Lindesnes kommune fra å inngå kontrakt med Skanska AS. Denne rettsaken vil foregå 21.-23. mars i Agder tingrett.

Historikk: