Den smittede er en mann mellom 10 og 19 år. Smitteveien er ukjent. Nærkontakter er satt i karantene og testes. Smittesporing er avsluttet.

Smittetilfeller 13. og 15. juli

Sørlandet sykehus har analysert prøvene fra de to personene som testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune denne uken. De har påvist Delta-varianten hos begge de smittede. Prøvene er sendt videre til FHI for endelig konklusjon og verifisering.

Ingen av de smittede er bosatt i kommunen, men er her som turister. De er sannsynligvis smittet i utlandet.

De smittede er en kvinne i 20-årene som testet positivt 15. juli og en kvinne i 60-årene som testet positivt 13. juli. De er nå i isolasjon.

Åtte personer i kommunen er satt i karantene på grunn av det siste smittetilfellet. Vi har god kontroll på smitten, og det er ingen grunn til å tro at flere i vår kommune kan være smittet. Smittesporingen er avsluttet.

Smittetilfelle 7. juli

En mann i 40-årene testet positivt påkoronaviruset 7. juli. Han var allerede i nærkontaktkarantene og er nå satt i isolasjon. Alle nærkontakter er satt i karantene og smittesporingen er avsluttet.

Vi minner om at det fremdeles er viktig å teste seg ved nyoppståtte luftveissymptomer, feber eller hodepine. Ikke vent med testing da det er viktig å komme i gang med smittesporing for å stoppe smitte raskt og hindre et større utbrudd. 

To smittetilfeller 6.juli

En kvinne i 30-årene og et barn under 10 år testet positivt på koronaviruset 6. juli.  Begge var nærkontakter til en smittet person. De er satt i isolasjon og nærkontakter er satt i karantene. Smittesporingen er avsluttet.  

Smittetilfelle 5. juli

En mann i tredveårene testet positivt på koronaviruset 5. juli. Han er satt i isolasjon og nærkontakter er satt i karantene. Smitteveien er ukjent. 

Smittetilfelle 28. juni

En mann i femtiårene testet positivt på koronaviruset 28. juni. Han var allerede i nærkontaktkarantene og er nå isolert. Ingen nye nærkontakter er registrert.

Smittetilfelle 24. juni

En turist i 30-årene testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 24. juni. Han har ingen lokale nærkontakter, og det får dermed ingen konsekvenser for smittesituasjonen i vår kommune. Han er nå tilbake i sin hjemkommune.

Smittetilfelle 23. juni

En mann i 20-årene testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 23. juni. Han har ingen nærkontakter, og det får dermed ingen konsekvenser for smittesituasjonen i vår kommune.

Smittetilfelle 22. juni

To turister i 40-årene testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 22. juni. De er isolert i en privat bolig i Lindesnes, og smittesporingen pågår i deres hjemkommune. De har ingen lokale nærkontakter, og det får dermed ingen konsekvenser for smittesituasjonen i vår kommune.

Smittetilfelle 21. juni

En mann i 20-årene testet positivt på koronaviruset 21. juni.

Han er smittet som nærkontakt til et tidligere kjent smittetilfelle.  Fem nærkontakter er satt i karantene og blir testet. Smittesporingen er avsluttet.