Stein Austrud
Stein Austrud

Årets kulturpris

Årets kulturpris tildeles Stein Austrud.

Stein har i mer enn 25 år opptrådd som kapellmester og musiker sammen med landets fremste artister. Han er kjent som fast samarbeidspartner til blant annet D'Sound, Hanne Krogh, Samisk Grand prix, Mari Boine, Maria Haukaas Mittet, Helene Bøksle og flere. 

Stein har bidratt på mer enn 160 plateutgivelser og opptrer stadig på konserter rundt omkring i Norge. Han har talent for å løfte andre og stiller opp for unge talenter og det lokale musikklivet. 

I 2021 debuterer han som musikkvideoprodusent, og han kommer han med debutalbumet " We meet we touch I am". Her har han samarbeidet med mange lokale sangere fra Mandal sangforening, Balastbrygga boyband, Mandal kammerkor og blåsere fra Skjernøyblæsten.

Vi gratulerer Stein.

Øystein Steinsvåg
Øystein Steinsvåg

Årets navn

Årets navn tildeles Øystein Steinsvåg.

Øystein har gjort en fantastisk jobb med å gjøre Ryvingen fyr universelt utformet og tilgjengelig for allmennheten, og har også bidratt til at flere har fått muligheten til å oppleve fyret. Som nestleder i Ryvingens Venner er han ansvarlig for prosjekter som gjennomføres, og han har lagt ned utallige timer på og for Ryvingen. 

Øystein har også vært en sterk pådriver og samarbeidspartner i arbeidet med å rydde vekk plast fra naturen, og spesielt kystlinjen vår. Flere har fått gleden av hans engasjement her. 

Vi gratulerer Øystein.

Jonas Eirik Xu
Jonas Eirik Xu

Ungdommens kulturstipend

Ungdommens kulturstipend tildeles Jonas Eirik Xu (16).

Jonas har et kjempetalent innen piano. Interessen for musikk begynte å spire da han startet å spille fiolin ved Mandal kulturskole. Siden har interessen vokst og piano er blitt hans hovedinstrument og store lidenskap. Nå har han spilt piano i 10 år, og han utforsker stadig nye sjangre og teknikker.

Jonas har vært med på Talentutviklingsprogrammet ved UIA (TUP), hvor han har fått en unik sjanse til å utvikle seg sammen med andre talentfulle musikere.

Vi gratulerer Jonas og ønsker han lykke til med musikken.

 

Isak
Isak Emil Fladstad

Ungdommens kulturstipend

Ungdommens kulturstipend tildeles Isak Emil Fladstad (15).

Isak begynte å spille kornett i Spangereid skolekorps i 2014. Høsten 2018 var han på en øvelse med Mandal byorkester, og siden har han hatt fast plass her også. Han spiller i ulike gudstjenester i flere kirker i kommunen - både alene og sammen med andre som spiller blåseinstrument og kantor/organister/pianister.

I korpsene får Isak utviklet sitt talent og sin musikkglede, og han får utviklet seg i samspill med andre og som solist. 

Vi gratulerer Isak og ønsker han lykke til med musikken.

Tuva Rasmussen
Tuva Rasmussen

Ungdommens kulturstipend

Ungdommens kulturstipend tildeles Tuva Rasmussen (18).

Tuva har danset siden hun var fire år, og nå går hun siste året på danselinja på videregående skole. I år har hun valgt ut til å bli med på et danseformidlingsprosjekt som heter "På tå hev" av Den Norske Opera og Ballett, som har avsluttende forestilling i Operaen før jul. 

Vi gratulerer Tuva og ønsker henne lykke til med dansen.