Dette er en kraftig økning i smitte, sammenlignet med foregående uker med ingen eller få påviste smittetilfeller.

Flere av smittetilfellene har foreløpig ukjent smittevei, men smittesporing pågår.

Vi oppfordrer alle med nyoppståtte forkjølelsessymptomer til å teste seg!​ Bestill koronatest digitalt her. Eventuelt ved å ringe koronatelefonen på tlf 46 83 80 68. Åpningstider er kl. 09:00-11:00 og 12:00-14:00 mandag til fredag.

Tre smittetilfeller i Saniteten barnehage

En av dem som fikk påvist smitte i forrige uke er ansatt i Saniteten barnehage i Mandal. Som følger av dette er barn og ansatte i barnehagen i karantene. Foresatte er i ventekarantene.

Så langt har totalt tre ansatte og et barn i barnehagen testet positivt på koronaviruset. De ble testet på grunn av symptomer. Resten av barn og ansatte tilknyttet barnehagen testes på tirsdag.

Nyplass skole SFO

En ansatt i ved Nyplass skole SFO testet positivt på koronaviruset 14. april. Barn og ansatte er i karantene og testes i dag – til sammen 72 personer.

17. april testet en nærkontakt til et barn i SFO positivt. Som følger av dette måtte 14 nye i karantene.

Alle på håndballaget testet negativt og er ute av karantene.

SFO åpner etter planen igjen på onsdag.

Smittetilfeller i april

17. april

De smittede er en gutt under 10 år, en mann under 20 år, en kvinne i 40 årene og en kvinne over 70 år. De er smittet som nærkontakter til tidligere kjente smittetilfeller, og er nå i isolasjon. 23 nærkontakter er satt i karantene. Smittesporingen er avsluttet.

16. april

En kvinne i 30-årene testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 16. april.

Den smittede er i isolasjon og fire nærkontakter er satt i karantene. Hun er smittet som nærkontakt til et annet kjent smittetilfelle. Smittesporingen er avsluttet.

14. april

En kvinne i 50-årene og en mann i 60-årene har testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 14. april. 

De smittede er satt i isolasjon. Smittevei er foreløpig ukjent for begge smittetilfellene.

Smittesporing pågår. Så langt er 27 nærkontakter satt i karantene.

Koronateamet har inntrykk av at det nå er en del innbyggere med forkjølelsessymptomer som ikke tester seg. Alle med nyoppståtte forkjølelsessymptomer oppfordres til å teste seg.

13. april

En kvinne i 40 årene og ei jente under 10 år har testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 13. april. De to smittetilfellene har ingen sammenheng.

Kvinnen er ansatt i SFO på Nyplass skole, og som følger av dette er barn og ansatte som har vært på SFO på Nyplass skole i perioden 7-12. april, samt et håndballag, satt karantene.

Foresatte til de aktuelle barna er i ventekarantene. De som ikke har vært på SFO i denne perioden går på skolen som normalt.

Det er også enkelte andre nærkontakter som er satt i karantene knyttet til dette smittetilfellet. Smittesporing pågår og antall personer som er i karantene er foreløpig ikke avklart.

Nærkontakter er/blir kontaktet for karantene og testing, og husstandsmedlemmer til nærkontakter er/blir informert om at de er i ventekarantene. 

Les mer om ventekarantene her.

12. april

En kvinne i 30-årene testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 12. april. Hun er kjent nærkontakt til en tidligere smittet, og var allerede i karantene da smitten ble påvist. Det er ingen nye nærkontakter, og smittesporingen er avsluttet.  

6. april

En mann i aldersgruppen 40-49 år har testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 6. april.

Mannen er satt i isolasjon og to husstandsmedlemmer i karantene. Smittevei er foreløpig ukjent, og smittesporing pågår.

Dette er første smittetilfellet i Lindesnes kommune siden 17. mars.