Om smittetilfellene

Vi opplyste mandag at vi hadde seks nye smittetilfeller i Lindesnes kommune, men riktig antall er fire. Feilen skyldes at to personer ble dobbeltregistrert på grunn av positive hurtigtester.

Tre av gårsdagens smittetilfeller har tilknytning til utbruddet på Tidemands Cafe. Vi driver med smittesporing knyttet til det fjerde smittetilfellet nå.

Vi meldte i går om at de smittede er en jente under 10 år, en gutt under 20 år, en mann i 30-årene og en mann i 50-årene. Det er foreløpig uklart hvilke av disse smittetilfellene som er feilrapportert.

Klassetrinn og flere ansatte i karantene

En av de smittede er elev i 2. klasse ved Furulunden barneskole. Som følger av dette settes hele 2. klassetrinn og flere ansatte ved skolen i karantene. Alle elever som var på SFO fredag 19. februar må også i karantene. Grunnen til at hele trinnet settes i karantene, er fordi de har friminutt sammen. Karantenen varer til 1. mars.

Elever og ansatte som nå er i karantene vil få nærmere informasjon om tidspunkt for testing. Testingen vil foregå på Doneheia fredag 26. februar.

SFO stengt inntil videre

SFO på Furulunden skole vil være stengt fra i morgen av grunnet nedvask og mangel på bemanning. Skolen vil informere foresatte når SFO er klar til å åpne opp igjen.

Hva er en nærkontakt?

Med nærkontakter menes personer som har hatt tett kontakt (nærmere enn to meter i mer enn 15 minutter) med en person som er bekreftet syk eller testet positiv med koronaviruset, fra 48 timer før vedkommende fikk de første symptomene.

Det er foreløpig ingenting som tilsier at andre ved skolen kan være utsatt for smitte. Vi har iverksatt de tiltakene vi mener er nødvendige for å hindre spredning. Kommunen følger utviklingen tett og vil sette i gang flere tiltak hvis det blir nødvendig.

Vi anbefaler alle å følge med og ta en test ved symptomer.

Hvordan skal resten av husstanden forholde seg til en person i karantene?

De som bor sammen med en person som er i karantene er ikke selv i karantene, men følger rådene som gjelder for den generelle befolkningen. Man bør holde god avstand. Dersom eleven/barnet utvikler symptomer eller tester positivt, skal resten av husstanden også i karantene.

Personer som er i karantene kan ikke treffe andre, heller ikke andre som er i karantene.

Test deg hvis du får symptomer

Vi ønsker at du tester deg, hvis du får symptomer. Koronatest kan bestilles digitalt på vår nettside her, eller ved å ringe koronatelefonen på tlf. 468 38 068. Åpningstider er mandag – fredag kl. 09.00-11.00 og 12.00-14.00.