I aldersgruppen 95 år og eldre er det 20 prosent som ikke skal ha vaksinen av helsemessige årsaker. Nå er 68 prosent i denne gruppen vaksinert, og kun 12 prosent gjenstår.

Graf over andel vaksinerte

I grafen ser du oversikt over hvor stor andel av befolkningen i de ulike aldersgruppene som har fått vaksinen per 6. februar 2021. Du ser også antall personer i de ulike aldersgruppene, og antall vaksinerte. Grafen er oppdatert 6. februar og oppdateres ukentlig.

Se forrige ukes oversikt.

252 personer vaksineres nå

Til uken får kommunen 312 doser med koronavaksine. 252 innbyggere får sin første dose med vaksine, mens 60 får sin andre og siste dose.

  • Dette er dessverre litt færre doser enn vi har fått denne uken, men vi er selvfølgelig veldig glade for hver dose vi får. Det betyr mye å få vaksinert de svakeste gruppene, sier kommuneoverlege Viggo Lütcherath.

Uken etter får kommune 312 vaksinedoser. 186 innbyggere får da sin første dose, og 138 får sin andre og siste dose.

Vaksinekontor på Skinsnes

Vaksineringen nå foregår i kommunens midlertidige vaksinekontor i Mikkelsmyrveien 2 på Skinsnes i Mandal. Når kommunen får flere doser og skal gruppevaksinere større deler av befolkningen, vil det være nødvendig å vaksinere i andre og større lokaler. Det er foreløpig ikke bestemt hvor og når dette blir. Det avhenger av når

Vaksinetype

Senere kan det være Lindesnes kommune får andre vaksiner, men nå bruker vi vaksinen fra BioNTech og Pfizer. Les mer om vaksinen her.

Hvorfor er det viktig å vaksinere seg?

Vaksinen beskytter deg fra å bli smittet av koronaviruset, eller bidrar til å gjøre sykdomsforløpet midlere uten alvorlige bivirkninger.

Jo flere som vaksinerer seg, jo større er sannsynligheten for at vi kan opprettholde essensielle tjenester og kritisk infrastruktur, og videre gjenåpne samfunnet. Altså – jo flere som vaksinerer seg, jo fortere kan vi komme til en normal eller tilnærmet normal hverdag.

Er det bivirkninger av vaksinen?

Vaksinen er testet i store studier på mange tusen mennesker før den ble godkjent. Etter godkjenning har over 1 millioner mennesker fått vaksinen.

Vanlige bivirkninger er:

  • Vondt på stikkstedet
  • Trøtthet
  • Hodepine
  • Vondt i kroppen
  • Frysninger og feber.
  • Disse bivirkningene er ubehagelige, men går over etter noen få dager.
  • Ingen langtidsbivirkninger er oppdaget foreløpig.

Dersom noen opplever uvanlige bivirkninger kontaktes lege eller helsepesonell og dette offentliggjøres på Legemiddelverkets nettsider.

Alle vaksiner har bivirkninger, men de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger. Selv om vaksinene testes grundig, vil man aldri kunne sikre seg helt mot sjeldne bivirkninger.

Registrer deg for vaksinen

Hvis du er over 65 år og ønsker å ta koronavaksinen ønsker vi at du registrerer deg digitalt her eller ved å ringe vaksinetelefonen 468 38 068 (åpent kl 09-11 og 12-14 mandag-fredag)

Vi ønsker helst at du registrerer deg digitalt. Synes du dette er vanskelig, har du kanskje venner eller familie som kan hjelpe deg. Du kan også få hjelp på kommunens innbyggertorv på Buen kulturhus, Kulturtorvet på Vigeland eller Øyslebø oppvekstsenter.

Vaksinering skjer i prioritert rekkefølge. Vi starter med de eldste først. Du blir kontaktet når det er din tur.

Mer om vaksinen

Les mer om vaksinen her.