Det betyr at alle elevene ved Vigeland ungdomsskole må i vanlig smittekarantene i syv dager.

Teste seg ut av karantene

Elevene ved Vigeland ungdomsskole kan teste seg ut av karantene onsdag 8., torsdag 9. og fredag 10. september. Rektor har sendt ut sms med tidspunkt for testing for de ulike klassene. Elever som ikke tester seg må være i 10 dagers ordinær smittekarantene.

Skolen åpner som normalt igjen mandag 13. september.

Karantene for ansatte

  • Ansatte som ikke er vaksinert skal i karantene og kan teste seg ut tidligst dag syv.
  • Ansatte som er vaksinert med en dose som har virket mer enn tre uker skal ikke i karantene, men må teste seg mellom dag 3 og dag 7.
  • Ansatte som er fullvaksinert trenger ikke gå i smittekarantene, men anbefales sterkt å teste seg.

Digital undervisning

Det blir digital undervisning for alle. Skolen åpner igjen mandag 13. september.

Mer informasjon

Mange foreldre har spørsmål om den økende smitten og konsekvensene for barn og unge. FHI har nylig oppsummert kunnskapen de har om barn og smitte. Les mer her.

​Smittetilfeller i helgen

Ni personer testet positivt på koronaviruset i helgen. Åtte av smittetilfellene er relatert til Vigeland ungdomsskole. I tillegg har fem elever ved Vigeland ungdomsskole fått påvist smitte etter PCR-test tatt søndag på grunn av symptomer.

I tillegg til smitten relatert til Vigeland ungdomsskole, har en mann i 20-årene testet positivt på koronaviruset i løpet av helgen. Smitteveien er kjent, og eventuelle nærkontakter som ikke er beskyttet er i karantene.

I forrige uke ble det registrert til sammen 29 smittetilfeller i Lindesnes kommune.