Før elevene går ut og rydder har de et tverrfaglig undervisningsopplegg om bærekraftig utvikling og plastproblematikk i naturen.

- Når de så går ut, får de se med egne øyne hvor stort problemet er, og hvor mye skade plasten gjør. Det er veldig lærerikt og en viktig lærdom å ta med seg videre i livet, forteller prosjektansvarlig og lærer ved Vigeland ungdomsskole, Jan Petter Lindland i Lindesnes kommune.

Over 500 søppelsekker er fylt

Denne uken er det ungdomsskoleelevene som har jaktet søppel, og de neste ukene er det barnehagene og barneskolene som skal i aksjon. Elevene har ryddet på Skogsøy, Landøy, Utøy, Gullvika, Stusvik, Imsa og øyene rundt, og mange flere steder.

-  Ungdommene har gjort en fantastisk innsats. Bare denne uken har de samlet inn over 500 sekker med søppel. Vi har noen enormt flinke ungdommer i kommunen vår. De kan vi virkelig være stolte av! Vi har fått masse skryt fra organisasjoner og andre som også driver med rydding i naturen, at de er imponert over det som er gjort, forteller Lindland.

Elevene er ifølge prosjektansvarlige sjokkerte over hvor mye plast de finner.

- Mange synes det er trist å se at det ligger så mye plast i naturen, og det er både fint og givende å kunne bidra til å rydde. De har gjort en enormt god innsats, skryter Lindland.