En elev antas smittet

 

Eleven var på skolen tirsdag 6. januar. Siden karantenetiden regnes fra den dagen eleven sist var på skolen, varer karantenetiden til og med fredag 15. januar for de elever og ansatte som nå settes i karantene.

Den smittede eleven har ingen symptomer, men har en far som er bekreftet smittet. Torsdag 7. januar testet eleven inkonklusiv, altså hverken positiv eller negativ, på koronaviruset. Siden faren er smittet regnes også eleven som smittet.

Grunnen til at hele trinnet settes i karantene er fordi hele trinnet har friminutt sammen. De regnes dermed som nærkontakter. Alle vi mener kan være utsatt for smitte er satt i karantene.

Smittesporing og testing pågår.

Hva er en nærkontakt?

Med nærkontakter menes personer som har hatt tett kontakt (nærmere enn to meter i mer enn 15 minutter) med en person som er bekreftet syk eller testet positiv med koronaviruset, fra 48 timer før vedkommende fikk de første symptomene. 

Andre går på skolen som normalt

Det er foreløpig ingenting som tilsier at andre kan være utsatt for smitte. Andre elever kan gå på skolen som normalt. Vi har iverksatt de tiltakene vi mener er nødvendige for å hindre spredning, men kan aldri være helt sikre. Kommunen følger utviklingen tett og vil sette i gang flere tiltak hvis det blir nødvendig.

Vi anbefaler alle å følge med og holde seg hjemme og ta en test ved symptomer.

Hvordan skal resten av husstanden forholde seg til dette?

De som bor sammen med en person som er i karantene er ikke selv i karantene, men følger rådene som gjelder for den generelle befolkningen. Man bør holde god avstand. Dersom eleven/barnet utvikler symptomer eller tester positivt, skal resten av husstanden også i karantene.

Alle som får symptomer bør teste seg

Vi anbefaler alle å bestille koronatest digitalt på vår nettside. Men du kan også bestille koronatest ved å ringe kommunens koronatelefon  tlf. 468 38 068. Åpningstider er kl. 09.00-11.00 og 12.00-14.00 mandag til fredag.

Vanligvis har koronatelefonen stengt i helgene. Men Lørdag 9. januar og søndag 10. januar vil koronatelefonen ha åpent kl. 09.00 – 11.00 og 12.00-14.00.