Sjekk reglene i landet du skal reise inn i

Den viktigste beskjeden er at alle som skal ut og reise selv må sjekke reglene for landet de skal reise inn i, inkludert regler for koronasertifikat. Reglene kan være ulike for landene en reiser til.

Sjekk reglene i landet du skal reise inn til

Innreiseregler for hvert enkelt land finner du på nettstedet eller appen Reopen EU. Merk at informasjonen om landene her ikke alltid er oppdatert, men lenkene som er tilgjengelig om det enkelte lands regler gir god informasjon. Vi anbefaler også å bruke Reiseklar-appen til Utenriksdepartementet.

Her finner du informasjon om innreise til Norge.

Finn frem koronasertifikatet på Helsenorge eller Helsenorge-appen

Koronasertifikatet finner du enkelt på www.helsenorge.no/koronasertifikat. Det er også enkelt å laste ned Helsenorge-appen, og hente frem koronasertifikatet der.

Har det gått mer enn 270 dager siden du ble grunnvaksinert?

EU har besluttet at du fra 1. februar må ha registrert at du har tatt oppfriskningsdose hvis det er gått mer enn 270 dager siden du ble grunnvaksinert.

Derfor, har det gått mer enn 270 dager siden du fikk siste dose i grunnvaksinasjonen din, må du ved reise til enkelte land dokumentere oppfriskningsdose i koronasertifikatet ditt. Med mindre du nylig har hatt covid-19, da gjelder følende regler:

Hvis du har gjennomgått covid-19 siste 180 dager, slipper du dokumentere oppfriskningsdose

Har du gjennomgått covid-19 etter grunnvaksinasjon vil koronasertifikatet være gyldig i de fleste land i 180 dager (rundt et halvt år).

Slik finner du ut om koronasertifikatet ditt er gyldig

Koronasertifikatet ditt er gyldig hvis det står følgende:

  • For dere som har tatt 3 vaksinedoser, skal det stå “3 av 3” under siste dose på koronasertifikatet.
  • For dere som har tatt en en-dose-vaksine, skal det stå “2 av 1” etter oppfriskningsdosen.
  • For dere som har tatt 4 vaksinedoser, to doser, en ekstra dose, og så en oppfriskningsdose, vil det stå “4 av 4".
  • For dere som har registrert gjennomgått sykdom, kan det være flere varianter av hvordan vaksinedoser vises. Dette er litt komplisert, men du kan lese mer på Visning av vaksine i koronasertifikatet.

Hva med barn?

Det er ulike regler i de ulike landene om det er krav for koronasertifikat for barn eller ikke. Det er pågående prosesser omkring for eksempel barns mulighet til å få koronasertifikat basert på vaksine, om de skal være omfattet av det generelle kravet om boosterdose dersom det er gått mer enn 270 dager fra siste dose i grunnvaksinasjonen.

Utskrift av koronasertifikat

Hvis du trenger utskrift av koronasertifikatet oppfordrer vi deg til å finne det på Helsenorge.no og skrive ut selv. Hvis du ikke kan klare å skrive ut selv, kan vi hjelpe deg på innbyggertorvene i Øyslebø, på Vigeland og i Mandal. Du må møte opp personlig og ha med gyldig legitimasjon. Vi kan ikke skrive ut koronapass på vegne av andre.