Dette handler om varigheten på kontrakten. KOFA mener det i utlysningen av konkurransen skulle det stått en begrunnelse for hvorfor rammeavtalen kunne strekke seg utover normaltiden på fire år. Begrunnelsen som ble gjort er imidlertid vurdert som god nok.

I en elleve siders lang avgjørelse kommer det tydelig frem at Lindesnes kommune ikke har brutt regelverket for offentlige anskaffelser på noen av de andre punktene som klager har anført.

Du kan lese KOFA sin avgjørelse her.

Får ingen konsekvenser for kommunen

Når det gjelder varigheten av kontrakten konkluderer KOFA med at det foreligger «særlige forhold» som gjør at kommunen kunne inngå kontrakt slik de gjorde. Men forskriftens § 21-2 (1) er brutt ved å ikke opplyse om grunnen. Dette får ingen konsekvenser for kommunen.

- Utfallet er som forventet. Vi registrerer at vi skulle lagt ved begrunnelsen for hvorfor vi gikk ut med en avtale som strekker seg utover fire år. Samtidig skriver de i avgjørelsen at begrunnelsen vi bruker for en avtale som strekker seg over fire og et halvt år er helt innenfor. I denne saken har vi hele tiden vært trygge på utfallet, forteller innkjøpssjef Jonas Leyre Amstrup.

Saken avsluttes

KOFA sin avgjørelse ble tatt 21. juni, og kommunen fikk oversendt avgjørelsen 24. juni. Med mindre klager ønsker å følge opp saken videre, er saken avsluttet.

Ny anbudskonkurranse

Det skal nå gjennomføres en ny konkurranse for det geografiske området «gamle Lindesnes kommune». Potensielle tilbydere kan belage seg på kriterier tilsvarende konkurransegjennomføringen som var i fjor.