- Vi ønsker et byjubileum hvor alle kan delta og som er trygt for alle. Vi ønsker en storslått feiring av byen vår, men dessverre opplever vi at det er for mye usikkerhet knyttet til koronasituasjonen. Vi ønsker ikke at de aktuelle aktørene og deltakerne skal bruke mye ressurser på noe som kanskje må avlyses grunnet restriksjoner knyttet til korona, forteller ordfører Even Tronstad Sagebakken.

I stedet vil komiteen bruke sin innsats på et stort byjubileum i 2022. Programmet skal være klart i november.

- I 2022 er vi klare for en skikkelig folkefest som samler hele kommunen. Den skal skrive seg inn i historiebøkene som noe vi vil huske og prate om i lang tid fremover, sier ordføreren.

Kirkens 200-årsjubileum går som planlagt.

Planlegger en god sommer

Kommunen er allerede i dialog med næringslivet. Sammen skal vi legge til rette og planlegge for at årets sommersesong blir minst like god som fjorårets.

  • I fjor hadde vi en meget god sommersesong, gitt de de utfordringene vi hadde. Det skal vi legge til rette for i år også, forteller næringssjef Kjell Rune Olsen.

Småarrangement i 2021

Hvis det er noen som på eget initiativ ønsker å markere byjubileet 2021, er det fullt mulig. Kommunen vil lage en logo som kan brukes fritt i forbindelse med arrangementer.

Logoen legges ut på kommunens nettsider så snart den er produsert.

Byjubileet i 2022

Mandal bys 100-årsjubileum skal feires med månedlige arrangementer fra januar til mai i 2022. Det hele avsluttes med en storslagen folkefest en hel helg til endes i juli.

Komiteen har allerede en rekke gode planer i samarbeid med kommunens frivillige, lag, foreninger, serveringssteder og næringsliv som nå skal finpusses og blankpoleres før 2022. Komiteen kan røpe noen planer. Det blir blant annet parade, en rekke konserter, kunstutstillinger og barneaktiviteter.

Det er bare å glede seg til 2022! 

Les mer om byjubileet her.