Forrige uke ble det registrert 20 nye smittetilfeller i Lindesnes kommune. De fleste av disse var knyttet til utbruddet på Tidemands Cafe. Kommuneoverlegen mener nå det er lite sannsynlig med flere positive tester blant de som har vært gjester på Tidemands Cafe, men at enkelte av gjestenes nærkontakter fortsatt kan bli syke. De er allerede i karantene.

Kriseledelsen finner det ikke nødvendig med en lokal forskrift nå. Vi erfarer at innbyggerne lytter til våre råd og følger dem.

Treff færre

Det er ikke lenger slik at vi råder innbyggerne til å holde seg hjemme og ikke delta på arrangementer, men det er fremdeles viktig å følge de nasjonale rådene og begrense sosial kontakt: begrens antall personer du er sammen med, ikke treff mange forskjellige personer i løpet av en uke og delta på færre arrangementer. Ha maks fem på besøk og treff gjerne andre utendørs hvor det er mindre sjanse for å bli smittet.

Og husk:

 • Hold avstand
 • Vask/sprit hender
 • Vær hjemme hvis du er syk eller har symptomer

Testing

Det er foreløpig satt opp 142 personer til testing mandag. Mange av de som skal testes, testes for andre gang. Vi tester to ganger fordi det er anbefalt ved mistanke om et superspredervirus. I forrige uke ble det tatt 650 tester hvorav 20 var positive og de resterende var negative. Under 5 tester fra forrige uke er ikke besvart ennå.

Skjenkestopp kl. 22

Regjeringen har innført skjenkestopp fra klokken 22, gjeldende fra og med midnatt natt til 23. februar. Skjenking av alkohol er kun tillatt ved servering av mat.

Gruppetrening på treningssentre

Vi fraråder gruppetrening på treningssentre inntil videre. Treningssentrene må registrere deltakere og holde avstand.

Hjemmekontor og digitale møter

Vi anbefaler hjemmekontor for alle som kan, og digitale møter, inntil videre.

Hvis du får symptomer eller føler deg syk

Bli hjemme hvis du får symptomer og test deg så snart som mulig hvis du mistenker at du kan være smittet.

Klikk her for å bestille testen digitalt,  eller ring koronatelefonen på tlf. 46 83 80 68 for å bestille test. Koronatelefonen har åpent hele denne uka fra kl. 09-11 og 12-14 – også lørdag og søndag.

Råd for vinterferien

Før du reiser:

 • Det er viktig at du setter deg inn i og følger smittevernrådene som gjelder dit du reiser
 • Handle det du trenger på turen i din egen hjemkommune før avreise. Hvis du likevel må handle der du er, velg tidspunkter når det er lite folk og gå helst kun én fra husstanden

Om reiser til hytter og hotell:

 • Du kan reise på hytta (eid eller leid) eller hotell innenlands
 • Hvis du skal bo på hotell, må du være forberedt på å gå i karantene til situasjonen er avklart hvis det blir et smitteutbrudd der. Hold avstand til andre gjester, og følg hotellets smittevernregler. Du bør begrense opphold i fellesarealene for å redusere risiko for smitte der.
 • Det er viktig at du setter deg inn i og følger smittevernreglene som gjelder dit du skal.
 • Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør som en hovedregel følge anbefalingene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig. Hvis det for eksempel i hjemkommunen din er krav om å bruke munnbind, bør du derfor gjøre det i de samme situasjonene også i kommunen du reiser til, selv om de ikke har et tilsvarende krav.
 • De nasjonale anbefalingene som gjelder for besøk hjemme, gjelder også ved besøk til f.eks. hytta i vinterferien. Det betyr at det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de som er i husstanden din, så lenge du kan holde minst én meters avstand til gjestene til enhver tid. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand, kan man være flere.
 • Begrens overnattingsbesøk. Anbefalingen om antall gjester på besøk og avstand gjelder også for overnatting. Personer fra ulik husstand bør ikke dele soverom. Sørg for god hygiene og godt renhold hvis personer fra ulike husstander må dele bad. Meteren gjelder på hytta også, og det begrenser muligheten for overnattingsbesøk for de aller fleste.