Krigsseilermonumentet

8. mai 2019 var det avduking av krigsseilermonumentet. 
Alle ble invitert til å være med på den store dagen for å hedre minnet etter krigsseilerne og alle dem som har gjort en innsats for fred.

Krigsseilermonumentet skal hedre våre krigsseilere fra handelsflåten som falt i tjeneste for Norge under Annen Verdenskrig. Monumentet preges med 183 navn på krigsseilere fra Vest-Agder, som betalte den høyeste prisen for at Norge vant tilbake sin frihet under Annen Verdenskrig. Monumentet er fullfinansiert gjennom et omfattende innsamlingsarbeid til millionverdi. Her har samtlige kommuner med registrerte krigsseilere i vestfylket støttet prosjektet økonomisk, i tillegg til fylkeskommune, Forsvarsdepartementet, privatpersoner og næringsliv.

Mandal museum

Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård, oppført 1801-1805. Museet har gode utstillinger om byens tidlige sjøfart og eldre fiskeri på Agder-kysten.

Mandal blir ofte kalt «Den lille byen med de store kunstnerne». I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. På Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland, viser vi sommeren 2019 utstillinga Skåret i tre med treskjærerarbeider av den unge Gustav Vigeland.

Vi tar imot bestilte grupper på omvisninger hele året.

Sjølingstad uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og er i dag en levende museumsfabrikk. Vi produserer fremdeles ullvarer på de gamle maskinene. På omvisning gjennom fabrikken forteller vi om fabrikkens historie og demonstrerer maskiner råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer.

I museumsbutikken selger vi garn, kardet ull, hobbyfilt, vadmel og tepper produsert på gamle maskiner

Marnardal museum

Marnardal museum har flere ulike avdelinger:

 • Sigurd Nomes skulptursamling / Museumsutstillingen på Høgtun/  Mjålandsstova
  • Åpningstider 24. juni – 12. august gjelder for Nome-samlingen, Mjålandsstova og museumsutstillinga på Høgtun:
  • Onsdag kl. 12.00-16.00
  • Søndag kl. 12.00-16.00 
  • Ellers omvisning etter avtale, tlf. 38 28 90 25/ 402 01 298
 • Heddeland gm. gravfelt og friluftsområde er blitt et interessant kulturminneområde og en tur på stiene mellom gravhaugene anbefales. Sted: RV455, Heddeland like før jernbaneovergangen.
 • Laudal museum, Laudal skole.
 • Røynesdalstova ved Bjelland grendehus.

Museumsvakten treffes på tlf. 402 01 298

Lindesnes bygdemuseum

Lindesnes bygdemuseum består av en omfattende samling med gjenstander som forteller om bygdas historie. Her er gjenstander fra både bondesamfunnet og kystkulturen, og fra treskjærertradisjonen på Herstøl. Gjenstandsoversikt på digitaltmuseum.no.