Status

 • Denne uken setter vi 1014 doser.
 • Vi vaksinerer alle over 18 år som ønsker vaksinen, og snart har alle som ønsker vaksinen fått første dose.
 • Alle som kan ta vaksinen, anbefales å ta denHvis du ennå ikke har vaksinert deg, anbefaler vi deg å bestille time til første dose nå. Vi har flere ledige timer.

Andel vaksinerte

14 580 innbyggere har fått første dose. Av disse har 7 444 også fått andre dose, og er fullvaksinert. 

 • 80 prosent av innbyggerne over 18 år har fått første dose (14580 personer)
 • 42 prosent av innbyggerne over 18 år har fått andre dose og er fullvaksinerte (7444 personer)

På FHI sine nettsider kan du se hvor mange som til enhver tid er vaksinert i kommunen.

Nå har snart alle som ønsker vaksinen fått første dose

Alle over 18 år kan bestille time til vaksinering. Det er flere som har bestilt time til vaksinering første og andre uken i august, og da begynner vi å bli ferdige med å gi første dose til alle over 18 år som ønsker å ta vaksinen. Det er veldig gledelig!

Vi har fremdeles ledige timer igjen som kan bestilles, og vi oppfordrer alle som ennå ikke har vaksinert seg til å bestille time så snart som mulig.

Du kan ombestemme deg

På vaksinekontoret opplever vi at noen som i første omgang har takket nei til vaksinen ombestemmer seg, og det er fullt mulig.

Her bestiller du time til vaksine

Det er ønskelig at flest mulig bestiller time selv digitalt, men det er også mulig å ringe Vaksinetelefonen på tlf 46 83 80 68 for å for å få hjelp til dette. Telefonen har åpent kl. 09-11 og 12-14 alle hverdager.

Har vi riktig telefonnummer?

Det er ikke alle som er registrert med riktig mobilnummer i folkeregisteret, så det hender at vi ikke når folk vi sender ut SMS. Det er derfor viktig å understreke at alle som er i disse gruppene kan bestille time, selv om de ikke har mottatt SMS.

Kvier du deg for å ta vaksinen?

Er du redd for å ta koronavaksinen? Har du frykt for sprøyter, sosial angst eller er det andre grunner til at du vegrer deg for å ta vaksinen? 

Da vil vi gjerne hjelpe deg slik at du får tatt koronavaksinen. Vi vil gjerne at alle skal ta vaksinen, og har forståelse for at noen av ulike grunner vegrer seg.

Hvordan kan vi hjelpe?

 • Ring oss på vaksinetelefonen tlf: 46 83 80 68 (mandag-fredag kl.09-11 og 12-14). Der kan du ta en prat med de hyggelige ansatte på vaksinekontoret. Du kan stille spørsmål om vaksinen, hvordan vaksineringen foregår osv. Du kan også sende e-post til koronavaksine@lindesnes.kommune.no hvis du ikke tør å ringe.
 • Hvis du ønsker det, kan vi avtale at du kan få enerom når vaksinen skal settes og når du skal sitte til observasjon. Vi kan også legge rette for at du kan komme utenom åpningstidene når det ikke er så mange folk her. Avtal dette med vaksinekontoret på forhånd eller henvend deg til en av oss når du kommer til vaksinekontoret.

Vaksineleveranser

 • Uke 32: 1014 doser
 • Uke 33: 972 doser
  Det er foreløpig usikkert hvor mange vaksinedoser vi får i ukene etter. 

Intervall mellom 1. og 2. dose

Vi har et mål om å redusere intervallet mellom første og andre dose fra 12 til 6 uker. Dette er et arbeid som tar tid, og det avhenger av hvor mange vaksinedoser vi får.

Vi har begynt å framskynde noen vaksinetimer. Vi starter med å framskynde timen for de som har ventet lengst, og jobber oss videre gruppe for gruppe. Siden vi må framskynde vaksineringen gruppe for gruppe, vil det bli noe ulikt intervall for de som vaksineres. For de første vi fremskynder er intervallet 8 uker mellom første og andre dose. Dette viser at det vil ta noe tid å få 6 ukers intervall. Det er vaksineleveransen som avgjør om vi klarer å komme ned i 6 ukers intervall, og om vi klarer å holde det intervallet videre.

Vennligst ikke ta kontakt for å fremskynde din time. Du hører fra oss dersom og når det er aktuelt å fremskynde din time. Vi fremskynder ikke timer på forespørsel.

Du får ny innkalling med nytt tidspunkt på sms dersom din time blir framskyndet. Dersom du ikke får sms, møter du opp til allerede avtalt tid.

De som skal ta andre dose i løpet av kort tid vil ikke få ny time, og skal møte til oppsatt tid.

De som vaksineres nå får time til andre dose om 12 uker, med beskjed om at denne mest sannsynlig blir framskyndet. De får ny time til vaksinering på sms.

 

 

Sted for vaksinering

Kommunens vaksinekontor har flyttet fra Hald internasjonale skole til Doneheia 36 i Mandal. Nå er det her du skal møte til vaksinering.

Personer i noen risikogrupper blir fremdeles vaksinert hos fastlegen sin og får innkalling fra fastlegen.

Veibeskrivelse:

 • Ta av E39 på Imesletta og sving inn Tregdeveien. 
 • Følg Tregdeveien om lag 1.1 km, før du svinger inn til Doneheia på høyre side, på toppen av bakken.
 • Følg veien oppover om lag 300 meter, før du svinger til venstre til vaksinekontoret. Vis a vis Teknisk drift. 
 • Adressen er Doneheia 36.
 • Bygget er mørkt.
 • Inngangen er på baksiden av bygget.

Fersken Vinterforlovelse Kunngjøring Facebook-innlegg (5).jpg

Koronasertifikat

Du finner ditt koronasertifikat på helsenorge.no. Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.