Oppgradert vaksinetype

Fra onsdag 14. september tar Lindesnes kommune i bruk en ny og oppgradert vaksine fra Pfizer/BionTech til vaksinering med 4. dose. Det vil fremdeles være mulig å velge den opprinnelige vaksinetypen dersom du ønsker den. Den oppgraderte vaksinen brukes kun til oppfriskningsdoser. Ved grunnvaksinering (dose 1 og 2) brukes den originale Pfizer vaksinen.

Den oppgraderte vaksinen er noe bedre tilpasset nye virusvarianter, og gir trolig bedre beskyttelse mot å bli smittet, men vi vet så langt lite om hvor stor forskjellen er. Begge vaksinene antas å ha like god beskyttelse mot alvorlig sykdom, og bivirkningene ser så langt ut til å være de samme som for andre oppfriskningsdoser.

Hvis du har time til oppfriskningsdose før onsdag 14. september, men ønsker å vente på den nye vaksinetypen, kan du utsette timen ved å ringe vaksinetelefonen.

4. dose

Det er en nasjonal anbefaling om 4. dose koronavaksine til alle over 65 år. Anbefalingen om ny oppfriskningsdose til de over 65 år gjelder uavhengig om du har gjennomgått sykdom etter forrige dose. Det bør være minimum 3 uker mellom gjennomgått koronasykdom og ny oppfriskningsdose, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons. Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.

Det er foreløpig ikke kommet noen nasjonal anbefaling om 4. dose for personer mellom 18 og 64 år i risikogruppe, men det er ventet at dette vil komme.

Lindesnes kommune sender ut SMS til alle innbyggere i aldersgruppen 74-65 år med tilbud om 4. dose.

Les mer om oppfriskningsdose på Helsenorge.no

Bestilling av time

Hvis du er over 65 år kan du bestille time til vaksinasjon via nettsiden vår, eller ved å ringe vaksinetelefonen:

Bestill time

Vi tilbyr også vaksinering med 1., 2., og 3. dose for alle aldersgrupper. Alle slike bestillinger gjøres til vaksinetelefonen, ikke på nett.

Vaksinetelefonen

Vaksinetelefonen åpnes opp igjen fra mandag 22. august.
Åpningstider: mandag – fredag kl. 08.30-11.30 og 12.30-14.30
 46 83 80 68

Vaksinekontor

Vaksineringen vil foregå i Halseveien 5 i Mandal (gamle Mandal sykehus).