Også denne læreren testet negativt under massetestingen ved skolen i forrige uke, men ny test mandag var positiv. Læreren er nærkontakt til den andre læreren som testet positivt søndag, da to klasser ble satt i karantene. De to klassene som lærerne har vært tilknyttet er allerede i karantene, og blir testet på nytt onsdag denne uken.

Læreren er uten symptomer, og har trolig blitt smittet på skolen fredag. Kommuneoverlegen vurderer derfor at læreren ikke kan ha vært smitteførende samme dag som vedkommende selv ble smittet.

Siden læreren ikke har symptomer, regnes nærkontakter som de som har hatt kontakt med smittede siste 48 timer før testtidspunktet. Læreren testet seg mandag, og ingen på skolen regnes derfor som nærkontakter.

Smitten får dermed ingen ytterligere konsekvenser for flere ansatte eller elever ved skolen.

Jobbet i butikk lørdag – ber kunder være oppmerksomme

Den smittede var også på jobb på Norli bokhandel på Alti kjøpesenter i Mandal lørdag 16. januar. Lindesnes kommune ber derfor alle som var innom bokhandelen denne dagen om å være særlige oppmerksomme på symptomer, og teste seg omgående dersom symptomer skulle oppstå.

Trygt å handle i butikken

Kommuneoverlege Viggo Lütcherath har god dialog med bokhandelen. Kommuneoverlegen påpeker at det er like trygt å handle her, som å handle andre steder. De som var på jobb lørdag er enten i karantene eller i isolasjon.  

En butikkansatt som var på jobb sammen med den smittede lørdag er i karantene og vil bli testet.

Bestill test

Hvis du har symptomer, ønsker vi å teste deg. Du kan bestille koronatest enkelt via vår digitale timebestilling på nettsiden, eller ved å ringe koronatelefonen på tlf 468 38 068. (Åpen mandag-fredag kl. 09-11 og 12-14)