Smitten spores tilbake til et tidligere kjent smittetilfelle. Han har vært i isolasjon siden 11. desember på grunn av en ikke konklusiv (hverken negativ eller positiv) test som nå er bekreftet positiv ved kontrollprøve. Smittesporing er ferdig og nærkontakter er i karantene.

Totalt 94 personer med folkeregistrert adresse i Lindesnes kommune har testet positivt på koronaviruset siden pandemien brøt ut i mars. 

Smittetilfelle 15. desember

En ungdom under 20 år som er hjemme på juleferie i Lindesnes testet positivt på koronaviruset 15. desember.

Kvinnen kom fra utlandet og har vært i innreisekarantene siden ankomst til landet. Smitten regnes som importsmitte, og ikke noe lokalt utbrudd. Hun er nå i isolasjon. Smittesporing pågår og nærkontakter blir testet.

Smittetilfeller 11. desember

Fredag 11. desember har to menn i tretti- og førtiårene testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune. De smittede er nærkontakter til en person som testet positivt tidligere denne uken. De smittede har vært i karantene de siste dagene, og er nå i isolasjon. Smittesporing pågår. Nærkontakter er satt i karantene og vil bli testet. Kommunens koronateam følger opp de smittede og nærkontaktene.

Smittetilfelle 9. desember

Onsdag 9. desember har en mann i aldersgruppen 20-29 år testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune. Han er nå i isolasjon. Smittesporing ble gjort i går, og følges opp i dag. Smitten kan spores tilbake til et tidligere kjent smittetilfelle.

Nærkontakter er kontaktet og satt i karantene. Kommunens koronateam følger opp den smittede og nærkontaktene. Alle nærkontakter i karantene er planlagt testet.

Smittetilfelle 2. desember

En mann i aldersgruppen 30-40 år fra Lindesnes kommune har testet positivt på koronaviruset 2. desember. Han er nå i isolasjon.

Smitten kan spores tilbake til en arbeidsplass i Kristiansand. Smittesporing pågår.

Smittetilfelle 1. desember

En kvinne i aldersgruppen 30-40 år i Lindesnes kommune har testet positivt på koronaviruset 1. desember. Smittesporingen så langt har vist sammenheng med et tidligere kjent smittetilfelle.

Ingen skoler eller barnehager er berørt. Hun er nå i isolasjon og testing av nærkontakter pågår.

Samtlige skole- og barnehagebarn testet negativt

2. desember har vi fått alle testresultater knyttet til testing av elever og barn på Holum barneskole, Espira Sånum barnehage og kirken. Totalt 110 personer er testet på disse stedene, og samtlige tester er negative.

Det er heller ikke avdekket noe mer smitte ved Frøysland barneskole.