Skriftstørrelse

Hopp til her

Friluftslivets uke

Mange gode tilbud under friluftslivets uke 31. august - 8. september

Lag og foreninger i Lindesnes stiller opp med mange spennende turer og friluftsaktiviteter første uka i september. Det blir turer både til fots og på sykkel, mulighet for å prøve sup, kano og kajakk, pistolskyting eller «KOM I FORM», baklukemarked med fritidstøy og utstyr og inspirasjonstreff på Kulturtorvet.

- Vi er veldig fornøyde med programmet og håper mange vil delta. Vi vil også ønske våre nye innbyggere fra Mandal og Marnardal velkommen, og er glade for å ha fått med Barnes Turlag i Mandal på programmet, sier folkehelsegruppa i Lindesnes kommune, som har invitert med lag og foreninger på friluftslivets uke.

Målet er å i få flere med ut på tur, ta i bruk naturen til ulike aktiviteter og gjøre folk oppmerksom på alle tilbudene og de flotte turområdene vi har i vår kommune.

friluft sykkel

Hva skjer?

Lørdag 31. august, kl. 15.00 #Natt i naturen og kom deg ut-dagen

Barnas Turlag Mandal inviterer til natt i naturen. Aktiviteter: primitiv matlaging, slakk line, førstehjelpskurs for voksne, spikking, natursti, fiske og kanskje noen overraskelser. Turen er for hele familien, foresatte må være med barna. Påmelding til Agnethe Hinna Hovdenak, tlf. 90203791. Oppmøtested: P-plass Storestøl Harkmark. Ønsker du ikke å overnatte, er du hjertelig velkommen til å møte opp søndag 1. september klokken 11.00.

Prøveuke KOM I FORM: mandag, onsdag og torsdag

Frisklivssentralen tilbyr alle i aldersgruppen 20-65 år å prøve ut «KOM i FORM». Dette er et tilbud til alle som ønsker å bedre sin fysiske kapasitet når det gjelder styrke, utholdenhet og balanse:

 • Mandag 2. september, kl. 14.20-15.20. Sirkeltrening/styrketrening. Gymsalen på Lindesnes ungdomsskole
 • Onsdag 4. september, kl. 15.-16.00; ballspill/utholdenhet. Innebandy. Gymsalen på Lindesnes ungdomsskole
 • Torsdag 5. september (kl. 15.00-16.00); Utholdenhetstrening i lysløypa. Møte opp ved brua i enden av Lysløypa.
 

Mandag 2. september kl. 11.00 - Tur i lysløypa på Vigeland.

Bli med på gåtur i lysløypa ved Kilsbekken, møt opp ved Lindesneshallen. Turen passer for alle. Arrangør: Sør Audnedal Helselag

Mandag 2. september kl. 16.30 - Familieaktivitetskveld på Herstøl

Naturleg heilaftan på Herstøl utan mobil/pc: Hinderløype, quiz/spørjetevling, leikar, dansar, lesestund og bål. Passar for familiar med barn opp til 8-9 år, besteforeldre og vaksne. Ta med grillmat, me held grill. Dei som har lyst til å liggje ei natt i telt, må ta med seg sovepose og liggjeunderlag. Me har 3 telt til disposisjon, (for 8, 4 og 2 personer). Påmelding: Borghild Løver, tlf. 97064485 innan fredag 30. august. Medlemer får gratis frukost. Oppmøte ved Kilsbekken/brua ved Vigeland bil, så går vi opp til Herstøl. Arrangør: Lindesnes Ungdomslag.

TIRSDAG 3. SEPTEMBER KL. 10.00 - Tur med ruslevennene på Lindesnes omsorgssenter

Tur i nærområdet med beboere ved Lindesnes Omsorgssenter. Frivillige tar beboere med på tur og det er et populært tilbud for de som bor på senteret. Bli med oss på tur - kanskje du vil bli ruslevenn?

Tirsdag 3. september kl. 17.00 - Aktivitet på (og i) vann

Lyst til å prøve deg på SUP eller padle kajakk eller kano? Friluftsrådet i Lindesnesregionen (FLiR) stiller med utstyr som du kan prøve. Værforbehold:) Frammøte: «Bystranda» på Vigeland sentrum.

Tirsdag 3. september kl. 18.00 – Pistolskyting på Skarstad

Har du lyst til å prøve pistolskyting? Bli med trening på banen på Skarstad. Adresse: Kårstølveien 568.

Onsdag 4. september kl. 18.00 - Sykkeltrim på Vigmostad

Påmelding ved Vigmostad skole kl. 18-19.30. Turen er ca. 8,5 km, rundtur, som passer for alle aldre. De som ikke kan sykle kan sitte på med en voksen. Husk sykkelhjelm. Kl. 19.30 trekkes tre gavekort på 200 kroner blant de som har deltatt. Arrangør: Vigmostad idrettslag

Torsdag 5. september kl. 10.00 – Tur med Helselagets gågruppe

 Bli med på tur med Helselagets gågruppe, med kaffi og fruktpause. Turen passer for alle. Oppmøte: Betania på Spangereid. Arrangør: Spangereid Helselag. 

Torsdag 5. september kl 10.30 – nærmiljødetektiver på tur

Barn fra Frøysland barnehage viser frem området Frøyslandstjønna/Stemmen til Furulunden og Vestnes familiebarnehager. Vi inviterer seniorer til å bli med barna når de skal utforske dette nærmiljøet! Vi går en liten runde på sti, det serveres litt turmat og vi legger opp til å være ute et par timer til sammen.

Torsdag 5. september, kl. 16.30-19.30 - Baklukemarked

IL Giv Akt og Lindesnes KFUK-KFUM arrangerer baklukemarked for kjøp og salg av brukt utstyr og klær til trening og fritid

 • Finn frem det du har som ikke lenger er i bruk; sko, baller, treningsklær, speiderskjorter, leirbålskappe, sekker, ski, skøyter osv.
 • Legg det bak i bilen.
 • Kjør til Vigelandsstua og parker bilen.
 • Åpne bakluka og selg i vei.

Hvis ikke du ønsker å selge selv, kan du levere til oss så selger vi det for deg. Inntektene vil gå til utstyr og/eller cupdeltakelse for barn i lavinntektsfamilier («Alle med!»). Utstyr kan leveres i Lindesneshallen i forbindelse med trening eller på U-lok når det er aktivitet der fram til 2. september.

Torsdag 5. september kl. 19.30 - Bli kjent med turmuligheter i Lindesnes kommune

Ta turen til kulturtorvet og bli inspirert til å bruke mer av fritiden din utendørs.
 • «Lindesnes fra hav til hei, turinspirasjon og #minmedisin». Anita Holmesland som står bak Instagram-siden «Lindesnes fra hav til hei» forteller og viser bilder fra turer.
 • Flir (Friluftsrådet for Lindesnesregionen) informerer om turmuligheter, TellToppTur, og nytt turkart. De vil også fortelle om utstyr til utlån, blant annet kanoer og kajakker..
 • Presentasjon av turgrupper og frisklivssentralen i kommunen.

Søndag 8. september, kl. 10.30 - Familiesøndagstur til Bronehei på Støle

Dette er siste året Bronehei er Lindesnes høyeste topp! Turen går i åpent terreng med flere vann og er barnevennlig, ca. 4 km på merket sti. Fra Bronehei kan du se havet. Vi møtes kl. 10.30 på Støle. Vet du ikke hvor Støle er? Møt opp kl. 10.00 ved Vigmostad grendehus.

Søndag 8. september kl. 12.00 - Tur til Duefjell og Presthusveden

Duefjell og Presthusveden er to høye topper på Spangereid. Presthusveden er krevende, men man kan velge å bare gå til Duefjell. Flott utsikt over Lindesnes og over til Lyngdal kommune. Lengde: Ca. 5 km på vei, sti og i ulendt terreng. Møtested: P-plassen ved tidligere Vikingland. Arrangør: Spangereid idrettslag

Søndag 8. september kl. 11.30 – Sopptur Lindland gård

Soppturen starter fra Lindland 4H-gård i Holum, og går over 3 km i vakker natur. Turen er guidet av en soppekspert, og du må ta med deg kurv til sankingen. Det er muligheter for å fortsette ‘turen’ i aktivitets- og dyreparken på 4H-gården etter sankingen. Ta med drikke, niste og sitteunderlag!

Søndag 8. september kl. 12.00 - Åpen dag på Solstrand

Aktiviterter for store og små: Rodeo-Okse, Bungeerun, Hoppeslott/Hoppepute, minigolf, vannsklie, kano mm. Grillen er varm, ta med egen grillmat. Solstrand Camping, Tjømsveien 319, Lindesnes

Mer informasjon om de ulike arrangementene finner dere her: https://friluftslivetsuke.no/fylke/vest-agder/

 

 

 

 • Last updated on .

Postadresse

Lindesnes kommune, postboks 183, 4524 Lindesnes

Besøksadresse

Åpningstider mandag-fredag: kl. 08:00-15:30
Rådhusveien 9, 4520 Lindesnes

Kommunenummer: 1029
Organisasjonsnummer: 964 966 664

Kontakt oss

Telefontid: kl. 08-15.00
Sentralbord: 38 25 51 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me