Situasjonen

Vi har fortsatt en uavklart smittesituasjon, men resultatene så langt tyder på at vi kan greie å begrense smittespredningen.

Det har ikke kommet flere testsvar om positivt smittede i ettermiddag. Vi fortsetter testingen for fullt. Ingen nærkontakter har så langt testet positivt. Det indikerer at smitten så langt ikke har spredd seg i skoleklassene og barnehagegruppen, og det er bra. Det kan tyde på at vi er i ferd med å få kapslet inne smitten.

Vi er svært takknemlige for den umiddelbare og gode responsen våre innbyggere har gitt på restriksjonene og anbefalingene vi har gitt. Nå må vi fortsatt unngå sammenkomster og holde oss mer i ro de nærmeste dagene, så håper vi dette skal gå bra. Vi minner om de nasjonale føringene om at hovedregelen er maks 5 gjester på besøk.

Vi erstatter nå pålegget om å avlyse alle arrangementer med en sterk oppfordring til å avlyse alt denne uken og til å bruke hjemmekontor og digitale møter der det er mulig.

Hjemmekontor og digitale møter

Alle av kommunens medarbeidere som har mulighet til det, skal bruke hjemmekontor denne uken. Møter skal i all hovedsak foregå digitalt. Vi oppfordrer alle bedrifter og virksomheter til å gjøre det samme.

Ingen arrangementer

Kommunen avlyser alle arrangementer og møter denne uken, eller vi gjennomfører dem digitalt. Vi oppfordrer alle lag og foreninger, politiske partier, bedrifter, virksomheter, menigheter og kulturinstitusjoner til å gjøre det samme. Anbefalingen gjelder for alle planlagte arrangementer innen kultur, kirkeliv og annet, og gjelder også aktiviteter og treninger for barn og voksne. Gruppetimer på treningssentre anbefales avlyst ut uken. 

Anbefalingen gjelder ikke for lav-intensitetstrening i regi av Frisklivssentralen o.l.
Utendørs trening med god avstand og trening på treningssentre med god avstand kan gjennomføres.

Serveringssteder anses fortsatt trygt dersom smittevernreglene med avstand- og hygienekrav opprettholdes.

Teststasjoner

Vi tester elever og ansatte på Vigeland ungdomsskole på tirsdag. Vi utvider testkapasiteten på onsdag, og oppretter en ekstra teststasjon på Jåbekk industriområde i Mandal, adressen er Doneheia 45. Denne kommer i tillegg til den vi har på legevakten.

De som skal teste får opplyst hvilken teststasjon de skal møte opp på ved bestilling av time. 

Koronatelefonen

Det er stor pågang på koronatelefonen og lang ventetid, med over 2000 telefoner i dag.
Selv om vi har utvidet telefonkapasiteten ber vi de som tilhører en skole eller barnehage som er berørt av smitteutbruddet, om ikke å ringe oss. Vi har god oversikt over nærkontakter og ringer alle opp for å avtale tid til testing.

Har du symptomer og vil teste seg, kan du selvfølgelig ringe og bestille test.
 

Karantene- og isolasjonsplikten

Smittesituasjonen i landet er alvorlig, og politiet har nå fått i oppdrag å prioritere kontroll og sanksjonering av brudd på smittevernreglene. Vi minner om at konsekvensene ved lovbrudd på karantene- og isolasjonsplikten er opptil 20.000 kroner i bot. 

Les mer om karantene og isolasjon her. 

Ekstraordinært formannskapsmøte

Formannskapet er innkalt til ekstraordinært møte digitalt på Teams tirsdag 17. november kl 15.00 for å bli orientert om den pågående smittesituasjonen. Det er ingen saker til behandling.

Du kan se møtet på kommune-TV her.