Årsak til detaljregulering for området

Formålet med planarbeid er å tilrettelegge for næringsutvikling med etablering av nye næringstomter med tilhørende anlegg og infrastruktur på planområdet. Planprogrammet vil legge føringer for videre utvikling av planområdet, og det vil bl.a. vurderes grensesnitt, omfang og løsninger inn mot ny E39 med tilhørende tilførselsveg til Mandal by, Vatnedal boligområde og vestliggende framtidig næringsområde N2.

Planområdets størrelse er ca. 785 daa og ligger sør for ny planlagt E39 ved det nye Mandalskrysset, mellom Skoieveien og Vatnedal. Foreslått avgrensning er satt for å få tilpasset det nye næringsområdet opp mot eksisterende- og planlagte formål, anlegg og tiltak. Planens omfang kan bli justert i forhold til varslet område. Det kan være aktuelt å endre og utvide næringsområdet noe mot sør og øst ift. tilpasning mot eksisterende terreng. Det ønskes også å legge til rette for etablering av servicefunksjoner/virksomheter på planområdet, som kafeteria, bensinstasjon og servering o.lign. Generelt ønskes det å regulere for en høy arealutnyttelse på næringsområdet.

Konsekvensutredning

Planarbeidet er vurdert å utløse krav om konsekvensutredning iht. konsekvensutredningsforskriften § 6 b), vedlegg 1, nummer 24 – «Næringsbygg, bygg for offentlig eller privat tjenesteyting og bygg til allmennyttige formål med et bruksareal på mer enn 15 000 m2».

Si din mening - send inn merknader

TT Anlegg AS på vegne av TT-Eiendom AS varslet oppstart av planen og utfører planarbeidet. Frist for innsending av merknader var 1. desember 2021. 

Offentlig journal - innsynsløsning
Offentlig journal - innsynsløsning

Innsyn i saken

Du kan via vår innsynsløsning se offentlige dokumenter sendt inn i tilknytning til denne saken: 20/15331.

Du kan i tillegg se plandokumenter i vårt planarkiv.