Sommerjobb i Skjærgårdstjenesten

Mathias Kristensen Hansen, Fenris Lindland, Nikolai Hestvåg og Simen Steinvåg har jobbet i Skjærgårdstjenesten. De har sørget for at strender, holmer og bukter holder seg rene og pene, og har mange dager plukket over 20 sekker hver med søppel fra skjærgården. De har fått bort noen hundre stappfulle søppelsekker, i tillegg til ødelagte teiner, fiskestenger og andre ting som har blitt skylt på land.

.Sommerjobb i Skjærgårdstjenesten 2.jpg

Stortrivdes i sommerjobb

Gashbin Samili (18) hadde sin første jobb i sommer på sommerskolen Sirkus. Jobben var både lærerik og relevant.

- Dette var en fin erfaring for meg fordi jeg liker barn og jeg liker å holde på med drama. Det var en veldig fin sommerjobb og det var veldig fint å bli kjent med alle barna. Faktisk ble vi så godt kjent at det var vanskelig å si ha det når sommerskolen var ferdig, forteller hun.

Gashbin.jpg

Også Rahman Zorbai (17) fikk prøve seg i arbeidslivet for første gang i sommer. Han jobbet i sommerskolen til InClub.

- Det var veldig gøy å jobbe med ungdom og bli kjent med dem. Jeg håper å jobbe med ungdom senere, så dette var en god og relevant erfaring å ha med seg videre, forteller han.  

Rahman.jpg

Vinn-vinn for kommunen

For mange av ungdommene er sommerjobben i kommunen første møte med arbeidslivet. Sommerjobben gir en unik jobberfaring, egentjente penger og en attest som kan brukes videre i arbeidslivet.

- Det er en vinn-vinn situasjon for kommunen. Vi har masse oppgaver som må løses, og for ungdommene vet vi at dette er viktig cv-bygging og viktig for videre yrkesdeltakelse. Det er en god mestringsarena hvor ungdommene lærer masse, forteller Anette Strandmyr Fidje, som er prosjektkoordinator for sommerjobb i Lindesnes kommune.

Varierte oppgaver

Ungdommene har jobbet i ulike deler av kommunen. Noen har klippet gress, plantet blomster og vært med på å fjerne uønskede plantearter, mens andre har vært turistverter, havneverter, assistenter på Lindland Gård og de har jobbet med utleie av fritidsutstyr på BUA utlånssentral – bare for å nevne noe.

Det er arrangert rekordmange sommerskoler i kommunen denne sommeren, og noen av ungdommene har fått prøve seg som assistenter for barn og unge, og er mange erfaringer rikere når sommerferien er over.