Psykisk helse og rus

Logo - Hjelp til selvhjelp

Avdeling Livsmestring

Her finner du oss som hjelper deg når du sliter med psykisk helse -/og eller rusutfordring i den grad at det hemmer hverdagslivet for deg, din familier og nettverk.
I avdelingen livsmestring arbeider helsefagarbeidere med fagbakgrunn som sykepleier, vernepleier, sosionom og veileder innenfor rus og avhengighet. Avdelingen yter tjenester til voksne. Det tilbys behandling og veiledning gjennom samtaler enkeltvis eller i nettverk og grupper, hjemme eller på kontor.
Vi ønsker å vektlegge brukermedvirkning på alle nivåer, og har ansatte med egenerfaring i tjenesten, som tillitsvalgte og som medlemmer av enhetens brukerutvalg.

vi tilbyr hjelp og behandling for:

- Angst og depresjon
- Stress og belastninger
- Fødselsdepresjon
- Livskriser
- Alvorlige psykiske lidelse
- ROP lidelse (dobbeltdiagnose)
- Avhengighet

Vi bruker ulike metoder og tilnærminger i arbeidet vårt; avhengig av hva du søker hjelp for. Det er alltid viktig hva du selv tenker kan være til hjelp. Vi forsøker å synliggjøre ulike løsninger og muligheter. Vi deler gjerne vår kunnskap slik at du står bedre rustet til å takle utfordringer.

I noen tilfeller kan det f. eks handle om hjelp til endring av livsstil. Vi vet at natur og aktivitet er viktige faktorer for helsa vår. Derfor legger vi stor vekt på dagtilbud, også som en forebyggende arena. Vi er opptatt av å se sammenheng mellom tanker, følelser og handlinger. Dette er viktig for hvordan vi har det, og ikke minst for hvordan vi fungerer i samspill sammen med andre.

Videre er det lurt å forstå hva som skaper og opprettholder avhengighet til rus, spill, kriminalitet eller andre bindinger som gjør det vanskelig å mestre livet.

Så altså; endringsarbeid og utveksling av kunnskap og erfaring er sentrale elementer i arbeidet vårt. Vi tenker at dette er en av flere veier til bedre helse, og samtidig forebygge nye sykdomsutbrudd.

aktivitetstilbud

Vi har også et veldig bra tilbud ved Aktivitetshjørnet  – Tlf.: 47451941. Mer informasjon finner dere i  pdfBrosjyre om Aktivitetshjørnet

«Møteplassen» er et ukentlig aktivitetstilbud til mennesker med rusavhengighet. Dette er et tiltak i samarbeid med kirken, frivillighetssentralen og kommunen.

Samarbeid med andre

Vi samarbeider med andre relevante etater i enkeltsaker og i ulike samarbeidsfora.
- Helsestasjonen
- Hjemmetjensten
- NAV
- Fastleger
- Spesialisthelsetjenesten
- Frivillighetssentralen
- Specto

søknad

Du kan ta direkte kontakt eller via en henvisning fra lege. Tjenesten er gratis.

Bruk Søknadsskjema for omsorgstjenester.

kONTAKT

Du finner oss i Rådhusveien 9, Rådhuset, første etasje. Vi er her alle hverdager fra kl. 08.00- 15.30

Postadresse: Psykisk helse/rus, Postboks 183 Vigeland, 4524 LINDESNES
Telefon: 38 25 51 00
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LINKER:

Nasjonale faglig retningslinje for utredning, behandling og oppfølging av personer med samtidig ruslidelse og psykisk lidelse- ROP lidelser lansert.

Frivillige organisasjoner:

Anonyme Alkoholikere (AA)