Et klassetrinn og flere ansatte på Furulunden barneskole er satt i karantene

En elev på 2. trinn ved Furulunden barneskole er smittet av koronaviruset. Hele andre klassetrinn og flere ansatte ved skolen må settes i karantene.

Eleven var på skolen fredag 19. februar. Karantenetiden varer til og med 1. mars for de elever og ansatte som nå settes i karantene.

Grunnen til at hele trinnet settes i karantene er fordi hele trinnet har friminutt sammen. De regnes dermed som nærkontakter. Hele trinnet kan være utsatt for smitte og må gå i karantene.

Alle elever som var på SFO på fredag 19.02 må i karantene. SFO vil være stengt fra i morgen 23.02 grunnet nedvask og mangel på bemanning. SFO vil bli vasket ned og mer info kommer om når SFO blir åpnet igjen.

Smittesporing og testing pågår. Alle elever på 2.trinn og ansatte i karantene vil få beskjed om testing. Testing vil foregå på Doneheia fredag 26.februar. Mer informasjon kommer.

Hva er en nærkontakt?

Med nærkontakter menes personer som har hatt tett kontakt (nærmere enn to meter i mer enn 15 minutter) med en person som er bekreftet syk eller testet positiv med koronaviruset, fra 48 timer før vedkommende fikk de første symptomene.

Det er foreløpig ingenting som tilsier at andre kan være utsatt for smitte. Vi har iverksatt de tiltakene vi mener er nødvendige for å hindre spredning, men kan aldri være helt sikre. Kommunen følger utviklingen tett og vil sette i gang flere tiltak hvis det blir nødvendig.

Vi anbefaler alle å følge med og holde seg hjemme og ta en test ved symptomer.

Hva innebærer karantene?

Her finner du informasjon om karantene.

 Her finner du informasjon om karantene på flere språk.

Hvordan skal resten av husstanden forholde seg til dette?

De som bor sammen med en person som er i karantene er ikke selv i karantene, men følger rådene som gjelder for den generelle befolkningen. Man bør holde god avstand. Dersom eleven/barnet utvikler symptomer eller tester positivt, skal resten av husstanden også i karantene.

Hva kan du som forelder gjøre?

Kommuneoverlege Viggo Lütcherath påpeker viktigheten av at alle nå bidrar til å begrense smitte ved å følge smittevernreglene.  Det er viktig at alle holder avstand, vasker hender og ikke kommer på skole og jobb med symptomer.

Alle som får symptomer bør teste seg

Vi anbefaler alle å bestille koronatest digitalt på vår nettside. Men du kan også bestille koronatest ved å ringe kommunens koronatelefon tlf. 468 38 068. Åpningstider er kl. 09.00-11.00 og 12.00-14.00 mandag til fredag.

Vanligvis har koronatelefonen stengt i helgene. Men Lørdag 9. januar og søndag 10. januar vil koronatelefonen ha åpent kl. 09.00 – 11.00 og 12.00-14.00.

Ta kontakt med rektor dersom du lurer på noe.

Hilsen rektor Signe