Nytt smittetilfelle

Tirsdag 3. november har en mann i aldersgruppen 50-59 år testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune. Mannen er gjestearbeider og smitten regnes som importsmitte.

Den smittede har lette symptomer. Han er nå isolert. Smittesporing og testing pågår.

Forgreininger til smitte i Farsund og Lyngdal

Kommunens smittesporingsteam arbeider med å kartlegge hvordan smitten i Farsund og Lyngdal har forgreininger i vår kommune. Tre personer er så langt satt i karantene.

Viktig at karantenereglene respekteres

De siste smittetilfellene i Lindesnes er knyttet til utenlandske arbeidere eller reiser til utlandet.

- Skal vi stoppe smitten er det viktig at alle følger karantenereglene, sier kommuneoverlege Viggo Lütcherath.

I praksis skal alle som kommer til Norge i enmannskarantene i 10 dager.

For de som er i innreisekarantene og ikke har egen bolig gjelder følgende:

  • Det må det være mulig å unngå kontakt med andre enn de du vanligvis bor sammen med. Du må ha et eget rom, eget bad og eget kjøkken eller få levert mat.
  • “Brakkebyer” og lignende kan være egnet som oppholdssted, forutsatt at man har enerom med eget bad/toalett/kjøkken, eventuelt har organisert matlevering.
  • Overnattingssteder der man må omgås andre gjester er ikke egnet for innreisekarantene. Opphold i campingbil, -vogn, telt eller hytte på campingplasser uten eget bad/toalett og kjøkken godtas ikke som adresse for gjennomføring av karantenetiden hvis man må dele fasiliteter med andre personer enn de nærmeste/reisefølget. Det samme gjelder opphold på adresser der man må dele rom/fasiliteter med andre enn de man vanligvis bor sammen med, for eksempel hybelhus og andre boliger med felles bad eller kjøkken.

For de aller fleste arbeidsinnvandrere er det ikke lenger mulig å få forkortet karantenetiden på 10 dager. Les mer om reglene her.