Ett nytt smittetilfelle 22. september

Et barn under 10 år testet positivt på koronaviruset 22. september. Den smittede er nærkontakt til allerede kjent smittetilfelle, og var allerede i karantene da smitten ble påvist.

Barnet går ikke i barnehage eller skole og ingen nye nærkontakter er berørt. Smittesporingen er avsluttet.

To nye smittetilfeller 17. september

Et barn under 10 år og en mann i 20-årene testet positivt på koronaviruset fredag 17. september. De smittede er i isolasjon og nærkontakter som eventuelt ikke er beskyttet må i karantene.

Barnet er nærkontakt til et tidligere kjent smittetilfelle. Mannen er en turist.

Smitteveiene er kjent og smittesporingen er avsluttet.

16. september

De smittede er en kvinne i 80-årene, en kvinnelig turist i 40-årene som allerede var i nærkontaktkarantene og en mann i 40-årene som er blitt smittet i forbindelse med reise. Også han var i nærkontaktkarantene da smitten ble påvist.  

Alle er i isolasjon. De har kjent smittevei, og smittesporingen er avsluttet. Alle nærkontakter er kontaktet og satt opp til test. Nærkontakter som ikke er beskyttet må i karantene.

Smittetilfeller 

Fire personer testet positivt på koronaviruset 14. september. De er nå i isolasjon.
Alle nærkontakter er kontaktet og satt opp til test. De som ikke er beskyttet må i karantene.

De smittede er et barn under 10 år som er smittet i forbindelse med reise, et barn under 20 som allerede var i nærkontaktkarantene, en kvinne i 50-årene som allerede var i nærkontaktkarantene, samt en mannlig turist i 70-årene. 

Smitteveiene er kjent, og smittesporingen er avsluttet. 

Ett smittetilfelle 13. september

En kvinne i 60-årene testet positivt på koronaviruset 13. september. Smitten regnes som importsmitte, og vedkommende er smittet som nærkontakt til en annen smittet. Den smittede er nå i isolasjon og smittesporingen er avsluttet.

 Fem smittetilfeller 10. september

Fredag 10. september testet fem personer positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune, og søndag testet en mann positivt i forbindelse med reise. Alle skoleelever som er hurtigtestet i løpet av helgen, har testet negativt.

I helgen har vi hurtigtestet 9. og 10. klasse på Vassmyra ungdomsskole, samt fire klasser ved Mandal videregående skole på teststasjonen på Spiggeren. Alle testet negativt.

Fredag 10. september testet fem personer positivt på koronaviruset. De smittede er to gutter og to jenter under 20 år, og en kvinne i 40-årene. De smittede er satt i isolasjon, og nærkontakter som eventuelt ikke er beskyttet må i karantene og blir testet.

Alle har kjent smittevei, og smittesporingen er avsluttet.

10 smittetilfeller 9. september

De smittede er tre jenter og tre gutter under 20 år, en kvinne i 30-årene, en kvinne og en mann i 40-årene og en mann i 50-årene.

Tre av de smittede er elever ved Mandal videregående skole, og tilhører en klasse som allerede testes på grunn av smitte. To av de smittede er elever ved Vigeland ungdomsskole, mens fem av de smittede er nærkontakter til andre smittede.

Alle har kjent smittevei og smittesporingen er avsluttet.

Torsdag ble elevene på 9. og 10. trinn ved Vassmyra ungdomsskole hurtigtestet på grunn av smitte. Alle testet negativt.

Fire nye smittetilfeller 8. september

Fire personer testet positivt på koronaviruset 8. september. En av de smittede har tilknytning til Vassmyra ungdomsskole. Som følge av dette må hele 9. og 10. trinn testes.

Elevene testes torsdag for første gang. De som tester negativt slipper karantene og kan gå på skole og aktiviteter som normalt. De som ikke testes må i ordinær smittekarantene i 10 dager. Les mer om rutiner for testing av barn i barnehage og skole her.

De smittede 8. september er to personer under 20 år, samt en mann og en kvinne i 40-årene. De er nå i isolasjon, og nærkontakter blir satt opp til test. Nærkontakter som eventuelt ikke er beskyttet settes i karantene. Smittevei er kjent i alle tilfellene.  

To smittetilfeller 7. september

To barn under 20 år testet positivt på koronaviruset 7. september. De smittede er i isolasjon og nærkontakter som ikke er beskyttet er satt i karantene og testes.

Det ene barnet er elev ved Vigeland ungdomsskole, og det andre er nærkontakt til en elev ved Mandal videregående skole. Smittesporingen er avsluttet.

14 smittetilfeller 6. september

14 personer testet positivt på koronaviruset 6. september. Av disse er 12 barn og to voksne i 40-årene.

Alle som deltok på humanistisk konfirmasjon i Buen kulturhus søndag 5. september kl. 11.00 bes være oppmerksomme på symptomer.

De smittede er i isolasjon, og eventuelle nærkontakter som ikke er beskyttet settes i karantene.

  • Fire av barna er elever i en klasse ved Mandal videregående skole som allerede har hatt smitte og som nå gjennomgår testregime.
  • Ett barn er elev på Ime skole. Den aktuelle klassen går inn i testregime, og hurtigtestes for første gang i dag - tirsdag.
  • Seks barn er elever ved Vigeland ungdomsskole. Hele skolen ble satt i ordinær smittekarantene i går.
  • En ansatt ved Vigeland ungdomsskole.
  • En nærkontakt

Alle de smittede har kjent smittevei, og smittesporingen er avsluttet. Alle nærkontakter som ikke er vaksinert er satt i karantene og satt opp til test.

Har du vært i humanistisk konfirmasjon?

En av de smittede deltok på humanistisk konfirmasjon i Buen kulturhus søndag kl. 11.00.

Alle som deltok i konfirmasjon i Buen på dette tidspunktet bes være oppmerksomme på symptomer. Alle i gruppen blir varslet og settes opp til testing.

​Ni smittetilfeller helgen 3. - 5. september

Ni personer testet positivt på koronaviruset i helgen. Åtte av smittetilfellene er relatert til Vigeland ungdomsskole. I tillegg har fem elever ved Vigeland ungdomsskole fått påvist smitte etter PCR-test tatt søndag på grunn av symptomer.

I tillegg til smitten relatert til Vigeland ungdomsskole, har en mann i 20-årene testet positivt på koronaviruset i løpet av helgen. Smitteveien er kjent, og eventuelle nærkontakter som ikke er beskyttet er i karantene.

I forrige uke ble det registrert til sammen 29 smittetilfeller i Lindesnes kommune.

 Åtte smittetilfeller 3. september

Fredag 3. september har hele Vigeland ungdomsskole, en klasse ved Nyplass barneskole og en klasse ved Mandal videregående skole blitt hurtigtestet. Tre elever ved Vigeland ungdomsskole testet positivt på hurtigtestene – resten negativt. I tillegg har tre elever ved Vigeland ungdomsskole og en elev ved Furulunden barneskole testet positivt på vanlig PCR-test.

Vi har i dag gjennomført hurtigtesting av alle elevene ved Vigeland ungdomsskole, og resultatet er at ytterligere tre elever i 8. klasse har fått påvist smitte. Resten av elevene testet negativt.

Vi har også hatt hurtigtesting av en 4. klasse på Nyplass barneskole og en klasse ved Mandal videregående skole. Alle har testet negativt.

I løpet av dagen i dag (fredag 3. september) har i tillegg fem personer testet positivt på vanlige PCR-tester, slik at det er påvist til sammen åtte smittetilfeller så langt i dag – fredag.

De smittede er en mann i 30-årene, et barn under 10 år og tre barn under 20 år. Tre av de smittede er elever ved Vigeland ungdomsskole og en ved Furulunden barneskole. Elevene i den aktuelle klassen ved Furulunden barneskole blir testet lørdag.