Smittetall

Tre personer har testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune det siste døgnet. Dette er to voksne og ett barn som tilhører en familie med allerede kjent koronasmitte. Vi har dermed ikke fått flere smittetilfeller blant de som er nærkontakter, og opplever at smitten holder seg i det vi kaller for kjernegruppen for utbruddet.

Dette er tredje dag på rad med relativt lave smittetall, sett i lys av situasjonen vi har vært i. Det er oppløftende, men situasjonen kan raskt endre seg.

Testing

Nå er stort sett alle nærkontakter testet, i overkant av 500. De aller fleste tester negativt. Vi begynner å få god oversikt. Kommunens koronateam har gjort en fenomenal innsats fra tidlig morgen til sent på kveld. Vi har testet mange, og ser at behovet for testing er betydelig lavere nå enn tidligere denne uken. Mandag testet vi 402, tirsdag 227 og i går testet vi 80. Vi har god kapasitet på våre teststasjoner. Teststasjonen på Jåbekk er i drift og fungerer fint.

- De som er bekymret for om de kan være smittet, kan ta en test, sier kommuneoverlege Viggo Lütcherath.

Opphevelse av karantene og isolasjon

Kommuneoverlegen og koronateamet arbeider videre med en plan for opphevelse av karantene og isolasjon for de enkelte barnehageavdelinger, skoleklasser på videregående skole, familier, bedrifter og andre berørte. Vigeland ungdomsskole og Spangereid barneskole er i karantene til 23. november. Det er laget en plan for disse og de gjenåpner 24. november. Alle som har testet negativt og er symptomfrie, kan da komme tilbake på skolen. Familier med smitte har andre datoer å forholde seg til.

Tester ikke en gang til

Mens Lyngdal har bestemt seg for å teste alle skole- og barnehagebarn en gang til, har vi bestemt at vi ikke tester på nytt. Vi anbefaler de som er testet til å ta kontakt hvis de får symptomer, og vi vil da ta en ny test. Grunnen til at vi gjør dette på en annen måte enn Lyngdal, er fordi Lyngdal testet tidligere i forløpet, mens vi testet på dag 4 og 5. Dette er et tidspunkt med betydelig større sannsynlighet for å finne smitte. Vi mener derfor at alle nærkontakter er godt testet.