Grunnen til at svømmehallene stenges

Vi stenger svømmehallene fordi vi kan regne med publikumstilstrømning når svømmehallene stenger i andre omkringliggende kommuner, og fordi vi kan forvente publikumsbesøk fra kommuner som har vinterferie i neste uke. Dette er i tråd med den nasjonale anbefalingen om ikke å samle personer fra ulike kommuner.

Vi minner alle våre innbyggere til å følge de nasjonale anbefalingene og begrense sosial kontakt: begrens antall personer du er sammen med, ikke treff mange forskjellige personer i løpet av en uke og delta på færre arrangementer. Ha maks fem på besøk og treff gjerne andre utendørs hvor det er mindre sjanse for å bli smittet.

Avstå fra unødvendige reiser og handle lokalt

Vi minner spesielt om rådet om å avstå fra unødvendige reiser. Kan du handle i Lindesnes i stedet for i nabokommunen, velg lokal handel. Kan du avlyse eller utsette reisen, så gjør du det.

Hvis du likevel skal ut å reise er det viktig at du setter deg inn i og følger de smittevernrådene som gjelder dit du reiser. Er du i Kristiansand, må du bruke munnbind på buss og i butikk, for eksempel.

For dere som skal på vinterferie: husk å handle det du måtte trenge for oppholdet i egen hjemkommune før du reiser. Hvis du likevel må handle der du er, velg tidspunkter når det er lite folk og gå helst kun én fra husstanden