Dette gjelder for deg som har testet positivt på selvtest eller PCR-test

5. april ble det slutt på anbefalingen om å holde seg hjemme i 4 døgn ved positiv koronatest. Nå er anbefalingen at du holder deg hjemme hvis du er syk, og at du er hjemme til formen er god. Hvis du jobber i helse- og omsorgstjenesten, bør du følge anbefalingene som gjelder på din arbeidsplass, samt FHI sine råd for helsetjenesten.

Barn i barnehage og skoleelever anbefales å holde seg hjemme hvis de er syke, men behøver ikke å teste seg. De kan gå på skole og barnehage når de har vært feberfrie i 24 timer.

Det er ikke lengre nødvendig å varsle nærkontakter om at du er smittet, men du anbefales å informere husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.

Du trenger ikke lenger å registrere en positiv selvtest på kommunens nettside.

Hvem bør ta PCR-test?

Hvis du er i en av gruppene under, anbefaler vi deg å ta en PCR-test for å bekrefte resultatet av selvtesten:

  • Uvaksinerte eller de som ikke er fullvaksinerte
  • Personer i risikogrupper

Du som har tre vaksiner trenger ikke ta PCR for å bekrefte positiv selvtest. Dette gjelder også deg som har fått to vaksinedoser og hatt covid-19 i løpet av de siste tre månedene.

Bestill PCR-test.

Koronateamet vil ikke rutinemessig kontakte deg, men oppfordrer deg til å finne informasjon selv. Du kan ringe koronatelefonen dersom du ikke finner svar på det du lurer på.   

 

Dette gjelder for nærkontakter

Nå skal voksne teste seg kun ved symptomer, mens barnehagebarn og elever slipper dette. 5. april 2022 var det slutt på anbefalingen om å holde seg hjemme i fire døgn for voksne som har fått bekreftet koronasmitte. 

Les mer på helsenorge.no