Koronateamet arbeider med smittesporing og testing av eventuelle nærkontakter.

Søndag ble det kjent at en lærer ved skolen hadde testet positivt på koronaviruset. Som følge av dette er hele 9. trinn, klasse 10 C og flere i personalgruppen i karantene. Alle har fått tilbud om å teste seg.

Mandag ble om lag 160 personer testet for koronaviruset på smittelegevakten og teststasjonen på Jåbekk. Mange har blitt testet tirsdag, og testingen fortsetter onsdag.

10. januar: Flere klasser i karantene på Vassmyra ungdomsskole

En lærer på Vassmyra ungdomsskole har testet positivt på koronaviruset. Som følge av dette settes hele 9. trinn, totalt fire klasser, og klasse 10 C i karantene. Også flere i personalgruppen på skolen må i karantene

Læreren er bosatt i en annen kommune. 

Alle som skal i karantene har fått melding fra skolen. De blir kontaktet av kommunens koronateam på mandag med tilbud om test.

Resten av skolen er ikke i karantene og skal møte på skolen som vanlig på mandag. Hvis noen av elevene som ikke er i karantene skulle utvikle symptomer, vil de også bli testet. Alle ungdomskoler i Lindesnes kommune er på rødt nivå, i henhold til nasjonale føringer.

Skoler og barnehager som nå er i karantene:

  • 3. trinn Furulunden barneskole. Til 15. januar
  • 3. trinn Frøysland barneskole. Til 16. januar.
  • Hurlumhei barnehage. Til 16. januar.
  • 9. trinn Vassmyra ungdomsskole. Til 18. januar.
  • klasse 10C Vassmyra ungdomsskole. Til 18. januar.

10. januar: Tre barn smittet. Klassetrinn på Frøysland barneskole og barn og voksne i Hurlumhei barnehage i karantene

Tre barn har testet positivt på koronaviruset 10. januar. Barna er i aldersgruppen 0-10 år, og tilhører storfamilien hvor syv voksne i går testet positivt.

Som følger av dette settes hele 3. trinn og en noen ansatte på Frøysland barneskole i karantene, samt alle barn og voksne i Hurlumhei barnehage i Mandal. Grunnen til at hele trinnet settes i karantene er fordi hele trinnet har friminutt sammen. De regnes dermed som nærkontakter. Karantenen varer til 16. januar.

Koronateamet tar kontakt med alle berørte, og alle får tilbud om å teste seg.

Andre kan gå på skolen som normalt

Alle vi mener kan være utsatt for smitte er satt i karanteneDet er foreløpig ingenting som tilsier at andre kan være utsatt for smitte. Andre elever kan gå på skolen som normalt. 

Hva er en nærkontakt?

Med nærkontakter menes personer som har hatt tett kontakt (nærmere enn to meter i mer enn 15 minutter) med en person som er bekreftet syk eller testet positiv med koronaviruset, fra 48 timer før vedkommende fikk de første symptomene. 

Hva innebærer karantene?

Her finner du informasjon om karantene.

 Her finner du informasjon om karantene på flere språk.

Hvordan skal resten av familien forholde seg til dette?

De som bor sammen med en person som er i karantene er ikke selv i karantene, men følger rådene som gjelder for den generelle befolkningen. Man bør holde god avstand. Dersom eleven/barnet utvikler symptomer eller tester positivt, skal resten av husstanden også i karantene.

Alle som får symptomer bør teste seg

Vi anbefaler alle å bestille koronatest digitalt på vår nettside. Men du kan også bestille koronatest ved å ringe kommunens koronatelefon  tlf. 468 38 068. Åpningstider er kl. 09.00-11.00 og 12.00-14.00 mandag til fredag.

8. Januar : Ni nye smittetilfeller

8. januar har ni personer testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune. Åtte av de smittede er bosatt i Lindesnes kommune. De to andre smittetilfellene er en gjestearbeider som har kommet til Norge fra utlandet, og en turist på besøk i kommunen.

Alle er i isolasjon. Koronateamet arbeider med å få oversikt over eventuelle nærkontakter. Smittesporing og testing pågår gjennom helgen.

De smittede er en kvinne og en mann i 20-årene, to menn i 30-årene, to kvinner og to menn i 50-årene og et barn i aldersgruppen 0-9 år. Sistnevnte er eleven i tredjeklasse på Furulunden skole, som Lindesnes kommune informerte om torsdag da et helt klassetrinn ble satt i karantene. 

De andre som er bosatt i Lindesnes er nærkontakter av en turist som testet positivt tidligere denne uken. Alle har symptomer.

Det siste smittetilfellet er en gjestearbeider som har kommet til Norge fra utlandet. Han har sittet i innreisekarantene siden ankomst til landet, og er smittet av en kollega som testet positivt tidligere denne uken.

7. januar: Klassetrinn og flere ansatte i karantene

En elev ved Furulunden barneskole er smittet av koronaviruset. Hele tredje klassetrinn og flere ansatte ved skolen settes i karantene.

Eleven var på skolen tirsdag 6. januar. Siden karantenetiden regnes fra den dagen eleven sist var på skolen, varer karantenetiden til og med fredag 15. januar for de elever og ansatte som nå settes i karantene.

Den smittede eleven har ingen symptomer, men har en far som er bekreftet smittet. Torsdag 7. januar testet eleven inkonklusiv, altså hverken positiv eller negativ, på koronaviruset. Siden faren er smittet regnes også eleven som smittet.

Grunnen til at hele trinnet settes i karantene er fordi hele trinnet har friminutt sammen. De regnes dermed som nærkontakter. Alle vi mener kan være utsatt for smitte er satt i karantene.

Smittesporing og testing pågår.

Les mer her. 

6. januar : to nye smittetilfeller

6. januar har en kvinne og en mann i aldersgruppen 30-40 år testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune.

Mannen er uten symptomer. Han regnes som nærkontakt til en smittet i en annen kommune. Kvinnen er på besøk hos familie og har derfor flere nærkontakter som nå er i karantene. Hun har symptomer og følges opp av kommunens koronateam. Begge de smittede er nå i isolasjon, og flere nærkontakter er satt i karantene. Kun en av de smittede har folkeregistrert adresse i Lindesnes kommune.

Smittesporing pågår og flere personer skal testes torsdag.

Smittetilfelle 5. januar 

En utenlandsk gjestearbeider har testet positivt på koronaviruset i Lindesnes kommune 5. januar. Den smittede er en mann i aldersgruppen 20-30 år.

Han kom til Norge fra utlandet nylig, og har sittet i innreisekarantene siden ankomst til landet sammen med to kolleger. Han har symptomer og er nå isolert. Kollegene defineres som nærkontakter og er satt i karantene. Det er ingen andre nærkontakter. De følges alle opp av kommunens koronateam.