De smittede er en mann i 40-årene og to kvinner i 40-årene.

Som følger av dette er hele 8. trinn og flere ansatte ved Vigeland ungdomsskole i 10 dagers karantene, til 7. februar. Resten av skolen er i karantene frem til deres prøvesvar foreligger.

Tester hele skolen

Vi ønsker å teste alle elever og ansatte ved Vigeland ungdomsskole. Vi begynner å kalle inn elever og ansatte i 8. trinn i morgen, fredag. Deretter kaller vi inn 9. og 10. trinn. Alle blir testet fredag.

Det er ikke nødvendig å ringe for å bestille test. Skolen vil gi beskjed om oppmøtetidspunkt og sted for testing for hver klasse.

Stenger skolen ut uken

Det er nå så mange lærere i karantene at det er utfordrende å organisere undervisning. Kommunens kriseledelse har bestemt at skolen stenges ut uken foreløpig.

Kriseledelsen vil ta en ny vurdering om når skolen kan åpne igjen. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart det er tatt en beslutning.

Regler for karantene

Det er svært viktig at alle følger reglene for karantene, slik at vi kan få stoppet smitten.

Elever som er i karantene kan ikke treffe andre, heller ikke klassevenner som også er i karantene. 

Når du er i karantene skal du oppholde deg i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted. Du kan bare oppholde deg utenfor hjemmet hvis du kan unngå nærkontakt med andre enn de du bor med til vanlig.

  • Hold økt avstand til andre voksne i husstanden.
  • Ikke gå på jobb.
  • Ikke gå på skole eller i barnehagen.
  • Ikke bruk offentlig transport.
  • Unngå besøk.
  • Ikke oppsøk steder hvor det er vanskelig å holde nødvendig avstand til andre personer.
  • Du kan gjøre helt nødvendige ærender i butikk eller apotek.
  • Du kan gå tur ute, men hold god avstand til andre.

De du bor med er ikke i karantene.

Husstandsmedlemmer til en person i karantene

Dersom du bor sammen med en person som er i karantene, følger du rådene som gjelder for den generelle befolkningen. Du bør holde god avstand til voksne personer som er i karantene. Utvikler den du bor med symptomer mens vedkommende er i karantene, skal du også holde deg hjemme i karantene til den du bor sammen med har fått svar på test.

Les mer om karantene på helsenorge.no

Les mer om karantene på folkehelseinstituttets hjemmeside

Ha lav terskel for testing

Vi minner alle elever og foresatte om å følge med på symptomer og teste seg ved de minste symptomer som litt snufsing eller vondt i halsen.

Du bestiller test enkelt på nettsiden vår eller ved å ringe Koronatelefonen på tlf 468 38 068. (Åpen mandag-fredag kl. 09-11 og 12-14)