Ingen nye smittetilfeller torsdag ettermiddag

Det er ikke registrert noen nye smittetilfeller i Lindesnes kommune torsdag ettermiddag. 160 personer er testet de siste dagene, og vi begynner å få god oversikt over nærkontakter til de som er smittet.

140 personer er i karantene i Lindesnes kommune, og 20 personer i andre kommuner.

Onsdag testet fem personer i Lindesnes kommune positivt på koronaviruset etter besøk på Tidemands Cafe.

Smittesporing pågår. Testkapasiteten utvidet

Kommunens koronateam arbeider videre med smittesporing utover kvelden. Det innebærer å kartlegge hvor de smittede har vært og hvem de har vært i kontakt med. Nærkontakter settes i karantene og eventuelt nye smittede settes i isolasjon.

Det er foreløpig ingenting som tilsier at smitten får konsekvenser for flere virksomheter, men smittesporingen er ikke ferdig, og vi venter på svar på dagens prøver. Flere vil bli testet fredag og lørdag. Kapasiteten på testing vil bli utvidet fredag og lørdag, og vi åpner ekstra teststasjon på Jåbekk.

Behov for nye tiltak vil vurderes etterhvert som prøvesvar foreligger. 

Bestill koronatest

Kommuneoverlegen oppfordrer alle med symptomer til å bestille test på kommunens nettside her, eventuelt ringe koronatelefonen på tlf 46 83 80 68 (åpningstider mandag-fredag kl. 09-11 og 12-14). Dersom du får symptomer i løpet av helgen, kan du ta kontakt med legevakten for bestilling av test på tlf. 116117.

 

Flere virksomheter stengt

Det er flere virksomheter som holder stengt på torsdag grunnet smitten:

  • En av de smittede har vært på jobb på Klinikken i Mandal mandag, tirsdag denne uken. Vedkommende har hatt 30 pasienter disse dagene. Pasientene regnes som nærkontakter. De er satt i karantene og vil bli testet. Klinikken vil holde stengt til over helgen.
  • En av de smittede har vært på jobb på Apotek 1 på Sanden i Mandal. Apoteket vil holde stengt for smittevask på torsdag. De åpner igjen så snart det er praktisk mulig, mest sannsynlig lørdag. De to andre  apotekene i kjeden er åpne som vanlig. Nærkontakter er satt i karantene. Den smittede var på jobb mandag. Ingen kunder er definert som nærkontakter. Skulle det likevel være noen som får symptomer, oppfordres de til å ta kontakt for testing.  
  • En av de smittede har deltatt på gruppetimer på Sanden treningssenter. De som har deltatt på gruppetimene har blitt varslet og har blitt bedt om å holde seg hjemme i karantene påvente av testing. De blir kontaktet av koronateamet. Treningssenteret vil holde stengt for nedvask torsdag. 
  • Sanden Helsesenter er ikke berørt, men har litt redusert tilbud av sikkerhetshensyn. De har ikke gruppetimer torsdag og fredag. Individuell behandling går som normalt.
  •  En av de smittede arbeider på Olivias Hus. Den smittede var på jobb mandag 15. februar. Ingen kunder defineres som nærkontakter, men hvis det er kunder som har vært innom butikken på mandag som har symptomer, bes de om å holde seg hjemme og ta kontakt med koronateamet for testing. Tlf: 46 83 80 68 (åpent mandag-fredag kl. 09-11 og 12-14). Butikken holder stengt på torsdag og fredag for nedvask, og åpner opp igjen på fredag med nytt personell.