- Dette har jeg sett fram til. Jeg har vært veldig bekymret for å bli smittet, og nå trenger jeg ikke være like bekymret lenger, forteller Øystein Daasevatn.

Det var medisinstudenten Margrethe Lans Syvertsen som satt vaksinen på ekteparet.

- Det gikk veldig greit. Det var ikke vondt, kunne Øystein fortelle.

264 personer i Lindesnes kommune var ved utgangen av uke 3 vaksinert mot koronaviruset. Dette er beboere i sykehjem og omsorgsboliger, noen innbyggere over 85 år og helsepersonell.

Nå starter vi vaksineringen av innbyggere over 65 år, og vi starter med de eldste først.

Mandal sanitetsforening og Mandal Frivilligsentral stiller med to frivillige på vaksinekontoret som tar imot de som skal vaksineres, deler ut munnbind og hjelper folk inn til vaksinekontoret.  

36 personer fikk vaksinen på onsdag

Onsdag var det 36 personer, hovedsakelig i aldersgruppen 85 år og eldre, som fikk første dose med vaksine i kommunens midlertidige vaksinasjonslokaler på Skinsnes.

138 får sin første dose denne uken

Denne uken er det 138 innbyggere i Lindesnes som får sin første dose med vaksine. Kommunen har også fått 96 doser som er forbeholdt 2. dose til de som fikk første dose i uke 1.

I Lindesnes kommune er det 4500 innbyggere i aldersgruppen over 65 år, av disse er det 2500 som har registrert at de ønsker vaksinen på kommunens nettside eller via vaksinetelefonen. Kommunen oppfordrer alle til å registrere seg, slik at arbeidet med vaksinering kan gå kjapt og effektivt. De som ikke har registrert seg, vil bli kontaktet med tilbud om vaksine.

Du kan registrere deg her. 

Tidsplan for vaksinering

Lindesnes kommune vil motta omtrent samme mengde med doser ukentlig. Dersom vaksinen til Astrazeeneca blir godkjent, vil Norge få 200.000 doser. Det er betydelig færre enn først antatt. Det innebærer at den skisserte tidsplanen for vaksinering blir forskjøvet med om lag to måneder.