Området ligger innenfor gjeldende reguleringsplan for Høksås – Hoven området. Planen vil erstatte del av denne planen. Den vil i tillegg erstatte bebyggelsesplanene for Høksås/Hoven felt H og felt I, samt del av plan for felt E,H,L og O - Høksås. 

Planområdet er i hovedsak avsatt til fritidsbebyggelse, grøntområder, vei og småbåtanlegg i gjeldende planer.

I ettertid av oppstartsmøte med Lindesnes kommune er det avklart med kommunen å utvide planområdet til å ta med landdel av område avsatt til småbåtanlegg i reguleringsplan for felt E,H,L og O – Høksås. Tidligere vedtak i utvalgsmøte for drift og forvaltning 28.03.2023, som muliggjorde oppføring av sjøboder på planens område L1, ble opphevet av statsforvalteren. 

Formålet med planarbeidet for Høksås – Hoven nordøst vil være fortetting av nye tomter til fritidsbebyggelse og ny vurdering av å åpne for oppføring av sjø/redskapsboder i eksisterende småbåthavn (Område L1 i plan for E,H, L og O – Høksås). Det vil også bli ajourføring av eksisterende forhold. Grønnstruktur, vei, areal for lek, stier og forbindelser til sjøen/badeplasser med mer skal vurderes grundig. Eksisterende fornminne skal reguleres
inn og sikres i bestemmelser.

Det ble avholdt oppstartsmøte med Lindesnes kommune den 22.03.2022. Administrasjonen anbefalte planarbeid for et større område enn ønsket av regulant. Utvalg for drift og forvaltning, samt kommunestyret i vedtak av 16.02.2023 godkjente igangsetting av planarbeid med avgrensning som foreslått. Detaljreguleringen er vurdert etter KU-forskriften § 6, 7 og 8, og en er kommet frem til at det ikke utløses krav om konsekvensutredning, bl.a. fordi planområdet ikke vurderes som et nytt område for fritidsbebyggelse. 

Dette brevet sendes til grunneiere, berørte naboer og offentlige myndigheter med anledning til å komme med kommentarer til planarbeidet. Varselet sendes også til velforening og det anmodes at også barn og unge der gis mulighet til å medvirke. 

Innsyn og dokumenter i saken

Du kan via vår innsynsløsning se offentlige dokumenter sendt inn i tilknytning til denne saken.

Send inn merknader

Dette brevet sendes til grunneiere, berørte naboer og offentlige myndigheter med anledning til å komme med kommentarer til planarbeidet. Varselet sendes også til velforening og det anmodes at også barn og unge der gis mulighet til å medvirke. 

Planen skal utarbeides av Ing. Geir Gjertsen AS og Pål Dalhaug AS for hovedgrunneiere. 

Eventuelle merknader eller innspill sendes skriftlig innen 21.05.2024 til en av følgende:
Brevpost: Ing. Geir Gjertsen AS, Nordre Valle 13, 4520 Lindesnes
E-post: geir@iggas.no 
Tlf. 91 38 74 40

Det er ikke nødvendig å sende kopi av innspill til kommunen. Innspill til planarbeidet vil følge saken som vedlegg når den sendes over til kommunen. Kommunen vurderer og kommenterer disse når planen legges ut til offentlig ettersyn/høring. Det blir normalt ikke gitt skriftlig svar på innspillene utover dette.