Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Over 1000 barn rydder Lindesnes-skjærgården for plast!

Som kanskje eneste kommune i landet har Lindesnes kommunestyre bestemt at alle barnehager og skoler skal ha bærekraftig utvikling og plastproblematikk i naturen på timeplanen – både i teori og praksis. Minst én dag i året skal barna ut og rydde plast i naturen. Denne og neste uke er over 1000 barn med på en enorm ryddeaksjon i skjærgården.

Over 1000 barn og unge plukker plast i naturen disse ukene

Innføring av nye skolekretser utsettes

Politisk behandling av forslag til nye skolekretsgrenser og egen veileder for hvordan kommunen skal praktisere nærskoleprinsippet er utsatt.  Dette i påvente av nødvendige avklaringer fra Utdanningsdirektoratet når det gjelder hvordan kommunene skal praktisere nærskoleprinsippet innenfor lovens rammer. 

1. klassing

6 råd til tenåringsforeldre

Forskning viser at foreldre som gjør klare avtaler med sin ungdom om hvor de skal og hvem de skal være sammen med drikker mindre alkohol. Sørg for at ungdommene kommer seg trygt hjem, og at dere er der for å ta dem imot. Legg gjerne kveldsturen til de stedene hvor ungdom samles. Synlige og tilstedeværende foreldre har stor effekt.

Her er 6 råd til deg som er tenåringsforelder. 

Råd til ungdomsforeldre

Hva gjør du hvis du mistenker skabb?

Høst- og vintermånedene er en tid hvor barn og unge er tettere på hverandre i lek, og faren for å bli smittet med skabb øker. Hvis du klør mye og får utslett kan det være skabb.

Kløe illustrasjonsfoto

Utdeling av jodtabletter i skoletiden

I forbindelse med skolestart signerer foresatte flere samtykkeskjema, blant annet om eleven kan få utlevert og ta jodtablett i skoletiden dersom en atomhendelse rammer oss.

Jodtabletter

Over 200 ungdom på hatpratkonferanse

Lindesnes ungdomsråd oppnådde målet med å sette hatprat og konsekvensene av hatprat på dagsorden da over 200 ungdommer fra Lindesnes og nabokommunene kom for å høre om hatprat på hatpratkonferansen 3. juni. 

Hatpratkonferansen hovedbilde

Redusert foreldrebetaling for barnehageplass

Vi minner om at familier med lav inntekt kan søke om gratis kjernetid og redusert foreldrebetaling for barnehageplass. Du må søke for hvert barnehageår, og vi oppfordrer alle til å søke innen 10. juni. Husk å legg ved skattemelding når du søker.

Gratis kjernetid og redusert foreldrebetaling

Fra høsten av blir det billigere eller gratis SFO for elever på 1. trinn

For skoleåret 2022/2023 har regjeringen har innført 12 timer gratis kjernetid i SFO for elever på 1. trinn. Siden man i Lindesnes betaler per dag og ikke per time, betyr dette gratis SFO to dager i uka, eller billigere SFO for elever som går på SFO 3, 4 eller 5 dager i uka.

Innfører gratis kjernetid i SFO for elever på 1. trinn