Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Høring om nærskolerett og skolekretsgrenser

Forslag til ny veileder for praktisering av nærskoleretten og nye skolekretsgrenser i Lindesnes kommune er nå ute på høring. Du er velkommen til å komme med innspill. Høringsfrist: 3. juni 2022. 

De nye skolekretsgrensene vil gjelde for elever som flytter til kommunen etter 1. november 2022 og for alle elever som skal starte i 1. og 8. klasse høsten 2023. Skolekretsgrensene har ikke tilbakevirkende kraft, det vil si at elever som allerede har begynt på en skole, kan fortsette på samme skolen, uavhengig av nye skolekretsgrenser.

Høring om skolekretsgrenser og nærskolerett

Hundrevis av barn rydder Lindesnes-skjærgården for plast!

Som kanskje eneste kommune i landet har Lindesnes kommunestyre bestemt at alle barnehager og skoler skal ha bærekraftig utvikling og plastproblematikk i naturen på timeplanen – både i teori og praksis. Minst én dag i året skal barna ut å rydde plast i naturen, og disse ukene er om lag 1500 barn med på en enorm ryddeaksjon i skjærgården.

Elevene har så langt plukket over 500 søppelsekker med søppel

Dette er rådene ved nyoppståtte luftveissymptomer

Får du nyoppståtte luftveissymptomer er det generelle rådet at du skal holde deg hjemme hvis du føler deg syk. Du bør bli hjemme til formen er god. Den generelle anbefalingen om å teste seg for covid-19 ved nyoppståtte symptomer gjelder ikke lenger, og det er heller ikke noe anbefaling om isolasjon ved påvist smitte.

Dette er rådene som gjelder nå.

Flytskjema ved nyoppståtte luftveissymptomer

Informasjon om Ungdata-undersøkelsen 2022 til elever og foresatte

Spørreundersøkelsen Ungdata gjennomføres i løpet av uke 4-10 blant elevene på de kommunale ungdomsskolene og ved Mandal videregående skole. Målet med undersøkelsen er å få en oversikt over hvordan ungdom har det, og hva de driver med på fritiden. Undersøkelsen er gjennomført tidligere i 2013, 2016 og 2019.

www.ungdata.no

Last ned kommune-appen og få nyheter fra kommunen rett i lomma!

Last ned kommunen-appen og få nyheter fra kommunen rett i lomma. Da er det lettere å holde seg oppdatert på hva som skjer. 

Du velger selv hvilke kategorier du ønsker å få informasjon om. Når nyheter publiseres, får du varsel på din mobil om det som er nyttig for deg eller det du interesserer deg for.

mobiltelefon

Forskningen til May Helen skal bidra til at flere gjennomfører grunnskolen, og at flere går ut i utdanning og jobb

De neste fire årene skal May Helen Austad gjennom sitt doktorgradsarbeid forske på inkluderende mestringsarenaer for barn og unge. I arbeidet skal det utvikles en modell som identifiserer og utvikler talenter hos elever, der målet er at flere skal oppleve mestring og motivasjon til å gjennomføre grunnskolen og gå videre i jobb eller utdanning.

Forsker: May Helen Austad ( i midten) er allerede godt i gang med sitt doktorgradsarbeid. Her sammen med Julie K. Nilsen og Rune Bruskeland fra prosjektgruppa i prosjektet VIL OG KAN, samt rådmann Kyrre Jordbakke og ordfører Even Tronstad Sagebakken.