Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Seks smittede forrige uke

Fire personer testet positivt på koronaviruset i helgen. Dermed ble det registrert seks nye smittetilfeller forrige uke - uke 42.

De smittede i helgen er en kvinne og en mann i 50-årene, og en kvinne og en mann i 70-årene. Smitteveien er kjent for alle fire, og de smittede er nå i isolasjon. Nærkontakter har fått informasjon.

Koronavirus og logo

Flere får kraftige symptomer – anbefaler alle å vaksinere seg

Lindesnes kommune opplever at de som tester positivt på koronaviruset nå får påvist Delta-varianten av viruset. Den er mer smittsom og gir kraftigere symptomer. Uvaksinerte risikerer å bli alvorlig syke, selv om de ikke har underliggende sykdom.

Det er derfor viktig at de som ennå ikke har vaksinert seg, benytter seg av tilbudet og vaksinerer seg nå.

Gode nyheter: Alle beboere i hjemtjenesten på Vigeland har test

Utlevering av selvtester

Lindesnes kommune deler ut selvtester til alle som har behov for å teste seg. Testene bestilles via koronatelefonen og hentes hos koronateamet på Spiggeren i Mandal.

Fra onsdag 13. oktober øker vi tilgjengeligheten på selvtester. Da blir det mulig å hente selvtester på kommunens innbyggertorv og bibliotek i hele åpningstiden, og du trenger ikke å bestille på forhånd.

Selvtest

Disse endringene trer i kraft fra 27. september

Fra 27. september skal kommunene nedjustere sitt arbeid med testing, isolering, smittesporing og karantene (TISK). Dette innebærer at plikten til smittekarantene oppheves for alle, men de som blir smittet av Covid 19 må fortsatt i isolasjon. Det er fortsatt bestemmelser om innreisekarantene.

Gode nyheter: Alle beboere i hjemtjenesten på Vigeland har test

Vaksinering av aldersgruppen 12-15 år

Lindesnes kommune vil vaksinere barn i aldersgruppen 12-15 år på ungdomsskolene fra 22. september til 2. oktober. Det blir en vaksinedag på hver skole hvor vaksinatører fra vaksinekontoret kommer til den enkelte ungdomsskolen. Foresatte og eleven vil få beskjed om tidspunkt for vaksinering fra skolen.

12-åringer som går i 7. klasse vaksineres på kommunens vaksinekontor på Jåbekk industriområde i Mandal.

Vaksinering arm
1 | 2 | 3 | 4