Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Skatt, avgifter og budsjett

Aktuelt

Eiendomsskatt

Faktura på eiendomsskatt

Fakturaer på eiendomsskatten på boligeiendommer og fritidsboliger sendes ut denne uka. Det er ¼ som faktureres nå, med forfall i slutten av april. De som har økonomiske utfordringer, for eksempel på koronakrisen, kan søke om betalingsutsettelse. I henhold til eiendomsskatteloven, så vil det bli lagt til forsinkelsesrenter på 9,5 på kravet fra opprinnelig forfall til kravet faktisk er betalt.

Kommunen har laget et enkelt digitalt skjema som skal brukes for å søke om utsettelse. Det ligger under punktet "Skjema", under denne artikkelen. 

mineiendom

Nå sender vi ut første faktura for kommunale avgifter

Nå sendes faktura for kommunale avgifter 1. termin ut i ny kommune. Avgiftene går uavkortet(selvkost) til å sikre rent vann i springen og at avløp/spillvann blir renset. Faktura for kommunale avgifter sendes ut fire ganger i året med forfall i mars, juni, september og november. 

Flyfoto 210617 Vigeland (57 of 59)

Spørsmål og svar om eiendomsskatt

Kommunestyret har vedtatt at det skal være eiendomsskatt i Lindesnes kommune. Eiendomsskatten skrives ut på faste eiendommer i hele kommunen. Innen 1. mars vil du få informasjon i posten om takst og hvor mye du skal betale i eiendomsskatt. Her vil du finne svar på de mest stilte spørsmålene om eiendomsskatt i Lindesnes kommune.