SLT-arbeidsgruppe (fagpersoner på tvers)

  • Representanter fra skole, helse, politi, ungdomsklubb.
  • Ledes av SLT-koordinator

Formål:

Målet er å samkjøre ressurser og tiltak mellom aktørene slik at vi er mer treffsikre på tiltak rette mot ungdom. Målgruppe er 15-24 år.

Omfang:

Møtes en gang i måneden.

SLT-koordineringsgruppe (enhetsledernivå, rådgivere)

  • Representanter fra ledelse innen skole, helse, helsetjenester for voksne, NAV og politi møtes 2 ganger pr år.
  • Ledes av SLT-koordinator

Formål:

Kommunens barn og unge skal få riktig hjelp til riktig tid, av et hjelpeapparat som samarbeider godt på tvers av etater og faggrupper, og fokus på at alle barn skal oppleve mestring på ulike arenaer (skole, lokalsamfunn, fritid og familie).

Omfang:

Møtes to ganger pr år.

Forebyggende nettverksmøter Øyslebø og Vigeland

Lokale ressurspersoner i nærmiljøene møtes 1-2 ganger pr år: rektor, foreldrerådets arbeidsutvalgs leder (FAU), frivillig lag og foreninger og ungdomsklubb.

Formål:

Kjent med ressurspersoner, samarbeide om ungdom, klubbtilbud, fritid og søker midler i fellesskap. 

Oppvekstforum

Oppvekstnettverket i Lindesnes består av alle enhetsledere og avdelingsledere i barnehagene, skolene og Familiens hus, samt tillitsvalgte og kommunalsjefens stab i oppvekst. Oppvekstforum ledes av kommunalsjefen for oppvekst.

Formål:

Sikre helhet og sammenheng i oppvekst i Lindesnes, og at det jobbes systematisk for å nå målene i kommuneplanen, rammeplan for barnehagene, Læreplanen for kunnskapsløftet og nasjonale styringsdokumenter innenfor de tverrfaglige kompetansemiljøene.

Omfang:

Oppvekstforum gjennomføres to ganger pr. Halvår, og oftere ved behov. Oppvekstforum er en arena for felles erfaringsutveksling, kunnskapsdeling og kunnskapsutvikling i oppvekst i Lindesnes. Deltakerne skal forberede seg til møtene, og arbeide på egne enheter med sakene som tas opp i oppvekstforum.

Fagmøte barnehage

Fagmøte barnehage er barnehageenhetens ledermøte. Møtet ledes av enhetsleder for barnehagene i Lindesnes. Deltakere er styrerne i de kommunale barnehagene i Lindesnes, tillitsvalgte og rådgivere fra kommunalsjefens stab.

Formål:

Sikre kvalitet og likeverdige barnehagetilbud i de kommunale barnehagene i Lindesnes. Fagmøte barnehage har også til hensikt å utvikle rause ledere som gir rom for nytenking og handlekraft, som motiverer og skaper resultater gjennom trygge medarbeidere.

Omfang:

Fagmøte barnehage gjennomføres som et digitalt og et fysisk møte pr. mnd. Fagmøte barnehage er en arena for felles erfaringsutveksling, kunnskapsdeling og kunnskapsutvikling i de kommunale barnehagene i Lindesnes. Deltakerne skal forberede seg til møtene, og arbeider i egne barnehager med sakene som tas opp i fagmøte barnehage.

Fagmøte skole

Fagmøte skole er skolenes ledermøte. Møtet ledes av fagsjef skole. Deltakere er enhetslederne for skolene og rådgivere fra kommunalsjefens stab.

Formål:

Sikre kvalitet og likeverdige opplæringstilbud i de skolene i Lindesnes. Fagmøte skole har også til hensikt å utvikle rause ledere som gir rom for nytenking og handlekraft, som motiverer og skaper resultater gjennom trygge medarbeidere.

Omfang:

Fagmøte skole gjennomføres som et digitalt og et fysisk møte pr. mnd. Fagmøte skole er en arena for felles erfaringsutveksling, kunnskapsdeling og kunnskapsutvikling i skolene i Lindesnes. Deltakerne skal forberede seg til møtene, og arbeide på egne enheter med sakene som tas opp i fagmøte skole.

Ledermøte Familiens hus

Ledermøte på Familiens hus er enhetsleders møte med avdelingslederne i Familiens hus. Ledergruppen møtes ukentlig for samhandling av tjenestetilbudet og fordeling av innkomne henvisninger.

Formål:

Sikre rask og riktig hjelp til barn og familier som har behov for tjenester i kommunens tverrfaglige kompetansemiljø. Ledermøtet i Familiens hus har også til hensikt å utvikle rause ledere som gir rom for nytenking og handlekraft, som motiverer og skaper resultater gjennom trygge medarbeidere.

Omfang:

Ledermøte på Familiens hus gjennomføres ukentlig, og er en arena for felles erfaringsutveksling, kunnskapsdeling og kunnskapsutvikling i det tverrfaglige kompetansemiljøet i Lindesnes. Deltakerne skal forberede seg til møtene, og arbeider i egne avdelinger med sakene som tas opp i ledermøtet.