Vinner av Kulturprisen 2023 får tildelt pris og bilde av ordfører Alf Erik Andersen. Foto.

Tormod Lindland mottok Kulturprisen 2023

Tormod Lindland ble overrakt kulturprisen 2023 av ordfører Alf Erik Andersen (FrP). Lindland har vist et stort engasjement innen musikk. Han har samarbeidet med, startet opp og deltatt på ulike kulturarenaer i kommunen og er fremdeles aktiv. Blant annet har han startet opp Mandal Kammerkor, dirigert Mandals Sangforening i 16 år og gjør det fortsatt. Han er også aktiv i Ballastbrygga Boy Band som han var med å starte opp.

Vinner av Årets navn 2023 Sissel Helling Eskildsen blir overrakt prisen fra leder i utvalg for oppvekst og kultur, Åse Lill Kimestad. Foto

Sissel Helling Eskildsen ble Årets navn 2023

Leder for utvalg for oppvekst og kultur, Åse Lill Kimestad (Ap), delte ut prisen for årets navn. Vinneren var Sissel Helling Eskildsen. Hun fikk prisen for sin innsats for MHI Håndball sitt HU-lag, et lag bestående av cirka 20 psykisk utviklingshemmede spillere. Med fokus på lagspill, samarbeid og håndballglede, bidrar hun til å styrke fellesskapet og øke livskvaliteten til spillerne. Hun gjør en formidabel innsats for å tilpasse utfordringene til den enkelte og samtidig skape mestringsfølelse for alle.

Nestleder og styremedlem i barne- og ungdomsrådet deler ut Ungdommens kulturstipend til vinnerne. Foto.

Tre unge lovende talenter fikk ungdomsstipend

De tre ungdomsstipendene ble delt ut av nestleder i Barne- og ungdomsrådet Max Holmquist og styremedlem Isabelle Bie Kövener. Den ene av vinnerne var Benjamin Stusvik Stiland som ønsker å bli profesjonell trommeslager. Stipendet ønsker han å bruke på utstyr.

- Det holder ikke å bare være dedikert hvis man skal bli blant de beste trommeslagerne. Det krever også dyrt utstyr, sier han.

Stavhopptalentet Mari Sofie Borø Een fikk også overrakt et stipend på 15.000 kroner. Idrettsmiljøet rundt henne er lite og det krever mye egeninnsats for å lykkes. Utgifter til staver må hun dekke seg og hun reiser til Kristiansand for å trene.

- Stipendet vil jeg bruke til å kjøpe nødvendig utstyr. For eksempel piggsko, sier hun.

Skuespillerspiren Sofie Aniela Stalsberg mottok også et stipend på 15.000 kroner. Hun går for øyeblikket på teaterlinjen på folkehøyskolen Romerike og rakk ikke å delta på utdelingen.

Ballastbrygga Boy Band fremfører

Kulturelle innslag satte prikken over i-en

Konstituert enhetsleder ved kultur Ole Magnus Skisland ledet arrangementet og ønsket velkommen etter at Mandals Sangforening hadde åpnet festen med sangen «Mi e fra Mandal». Det ble også sang av Mandal kammerkor, og Åse Lill Kimestad fikk æren av å igangsette heiaropet til MHI Håndball sitt HU-lag etter tildelingen av prisen Årets navn. Ballastbrygga Boyband med kulturprisvinneren 2023 satte punktum for kvelden med «Da do ron ron».

Takk for en fin kveld!

Mandals Sangforening synger. Foto.Mandals Sangforening

Mandal kammerkor synger. Foto.Mandal Kammerkor