Noen gode grep er gjort, Husbankens bostøtte med strømstøtte har vært god hjelp for mange. Det er likevel mange som ikke har rett til bostøtte fra Husbanken. Frivillige organisasjoner gjør en enestående innsats, men det er viktig å understreke at hjelp til å sikre nøkterne, men forsvarlige levekostnader er et offentlig ansvar. Det vil være flere som kan ha rett til økonomisk sosialhjelp enn tidligere.

Det er også bekymringsfullt hvis mange nå tar opp kredittgjeld for å dekke utgiftene sine.

Hvis du har problemer med å betale levekostnadene dine, så vil du kunne søke om økonomisk sosialhjelp. Vi vil be deg dokumentere inntekter og utgifter, og hjelpe deg med dette dersom du synes det er vanskelig. Vi kan også gi deg råd og veiledning rundt din økonomiske situasjon, for å prøve å sikre at denne ikke blir verre.

Har du barn, så vil vi gjerne bidra slik at den økonomiske situasjonen ikke gjør at barna føler seg utenfor blant venner og andre jevnaldrende.

Hvordan kan du kontakte oss

Du kan søke elektronisk ved å logge inn på nav.no. Der kan du også legge ved vedlegg og du kan følge saken din og fremdriften i denne.

Klikk og søk elektronisk på nav.no

Trenger du hjelp med søknaden eller ønsker prate med noen?