Registrering

Vennligst hold klart: Fødsels- og personnummer, frikort, navn på din fastlege og ev EU-kort.

Det er viktig at vi får registrert ev frikort, da du ved manglende registrering vil motta regning som du igjen må betale før du får beløpet refundert fra Helfo.

Ventetid

For at du som pasient skal få riktig behandling til rett tid har vi innført et klinisk system for pasientvurdering. Dette er et verktøy som hjelper oss å vurdere og prioritere ditt behov for helsehjelp. Du vil derfor kunne oppleve at pasienter som har kommet etter deg likevel kan komme før deg i køen.

Hva koster det?

Det betales en egenandel etter faste takster. I tillegg må du betale for medisiner og forbruksmateriell.

Vi har betalingsterminal på legevakta. Bankkort foretrekkes ved betaling. Dersom du ønsker betalingsgiro blir du belastet et ekstra gebyr. Forbruksmateriell er ikke fradragsberettiget og kan derfor ikke føres på frikortet.

Hvem skal ikke betale?

Personer med frikort, barn under 16 år, kvinner med svangerskapsplager og personell i førstegangstjeneste slipper å betale egenandel.

Transport til eller fra legevakt

Taxi til eller fra legevakt dekkes kun dersom legen mener du av medisinske grunner trenger dette. Ring legevakten for å gjøre avtale om du kan få rekvisisjon. Du må selv legge ut for turen til legevakten. Husk å få kvittering. Du kan sende reiseregning sammen med bekreftelse fra legen til Pasientreiser (se link til nettsiden under Lenker). 

Hva kan vi IKKE hjelpe med?

  • forlengelse av sykemelding
  • legeerklæring eller helseattest
  • fornying av resepter
  • kontroll av kjente tilstander (svangerskap, høyt blodtrykk, diabetes mm)
  • graviditetstester / ”angrepiller”/ prevensjonsvurdering etc
  • resept på vanedannende medisiner