Det er Mandal Handel og Serviceforeningen som har tatt initiativ til prosjektet og de har leid inn konsulent Maria Steinstø. 

Her kan du se Maria Steinstø presentere resultatene av arbeidet hun har gjort.

Mandal er tenkt å være et regionsenter og en møteplass som legger til rette for aktiviteter for innbyggere i hele Lindesnes kommune. Et levende sentrum vil i stadig større grad bli en viktig faktor som påvirker en kommunes konkurransedyktighet. Det blir lettere å tiltrekke seg arbeidsplasser, virksomheter, besøkende og potensielle beboere hvis sentrum har møteplasser og gater som er godt utformet.

Prosjektet har vært gjennom en omfattende medvirkningsprosess. Det er samlet inn innspill og meninger fra innbyggere, næringsliv og andre aktører som sier noe om hvordan de ønsker å utvikle Mandal sentrum videre. I tillegg til medvirkning fra kommunens innbyggere, baserer prosjektet seg på byromsstrategien «Morn Mandal» som ble utviklet av Mandal kommune i 2015. Videre er det lagt til grunn en sentrumsanalyse for Lindesnes kommune sine tre sentra, utført av WSP i 2020, og befaring av Mandal sentrum, gjennomført av Maria Steinstø og arkitekt Daniele S. Myrhaug, Alma Eik Arkitektur.