Onsdag 15.Mai bør du ta turen til Kulturtorvet. Denne kvelden får vi besøk av Lisa Blom, bunadstilvirker fra Husfliden. Hun vil gi oss sine beste tips og triks om vask og stell av bunaden før 17.mai.  Hva gjør vi hvis uhellet er ute og du har fått en flekk på skjorta de? Og ikke minst, hvordan oppbevarer vi bunaden til neste gang den skal brukes. Alt dette er høyst aktuelt nå rett før 17.mai.

I tillegg så skal Lisa ta oss med igjennom forstillingen «STING». Her blir vi med henne på en inspirerende reise som bunadstilvirker, hvor hun rekonstruerer en ny bunad for Vest-Agder. Det hele startet på Øyslebø med en oppdagelse i en kiste, et funn av en blå trøye. Reisen endte med en rekonstruert herrebunad. Gjennom hennes historie blir tradisjonelle håndverksteknikker vekket til live, en arv som står i fare for å forsvinne.

Vi møter også danser Tomos Young, han utforsker hvordan bunad skaper identitet og hvordan den kan brukes. Dette blir et morsomt, lærerikt og interessant møte mellom to kunstnere. Det hele blir stemningsfullt rammet inn med en tredje kunstner; Stein Austruds mangfoldige musikk. Nyskrevet og delvis improvisert komposisjon spesielt laget for denne forestillingen, skaper en uforglemmelig atmosfære.

Lær mer om kvalitet, godt håndverk og hvordan du kan fikse klærne dine denne kvelden. Håper du holder av denne datoen og blir med oss på en uforglemmelig reise.

Forestillingen er i samarbeid med Agder fylkeskommune avdeling Kultur, idrett og frivillighet, Vest-Agder Husflid AS og Norges Husflidslag.